Press "Enter" to skip to content

Skenekooste 11/2022

Marraskuussa kehitytään, kehitetään, ja viihdytään kirjastossa. Tarjolla mm. post-apo -inspiraatiota, sekä uusien julkaisujen tutkimista.

Sunnuntaibrunssi

  • Torniarkkitehtuuri & muita historiallisa osatotuuksia. Miten linnoituksia puollustettiin ja vallattiin, miten varustauduttiin kierreportaisiin, kiinitettiinkö rakentaessa huomiota rappusten suuntaan ja mittoihin juuri puollustuksen kannalta, ja miksi joissain maissa on vasemmanpuoleinen liikenne? Ketjusta et löydä yksiselitteisiä vastauksia, vaan paino on enemmänkin historiantuntemuksen ja -tutkimuksen kinkkisyydessä, -sekä tietysti siinä, miten näitä tietoja roolipelien yhteydessä parhaiten hyödyntää.
  • Doping! aka. millä peli pyörii? Pelinjohtajan edestä löytyy usein energiajuoma, tee, olut, ja/tai kahvi. Myös naposteltavat tulevat mainituiksi.
  • Itse-kehitys muiden harrastusten kautta (rope -adjacent taidot). Ketjussa tulevat vahvasti esiin erilaiset luovan kirjoittamisen harjoitukset, ja niitä suositellaan etenkin pelinjohtajille. Myös impro, tutustuminen molempiin rooleihin erilaisissa pelipöydissä, sekä median, kuten kirjojen ja elokuvien kuluttaminen tuodaan pöytään.

Oodin roolipelikerhoa uhkaa lakkauttaminen. Päivitettyjen käytäntöjen mukaan Oodin tiloja ei voida enää varata kerholle entiseen tapaan. Muita tila- ja rahoitusvaihtoehtoja kartoitetaan.

Post-apoa & kulttuurihyvinvointia

  • Loki: Uusia suomijulkaisuja (valokeilassa Hirviökirja ja Mustan vyön tekniikoita pelinjohtajalle) Mixu Lauronen arvosteli myös Legendoja & Lohikäärmeitä -pelin.
  • Tommi Brander/Ropeblogi: Teoriakatsaukset 83-86 (#85)
Kuva: J. Ramsey

Roolipelitiedotuksessa tässä kuussa:

 

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.