Press "Enter" to skip to content

Sivustosta

E.T 15.6.2010, päivitetty 17.7.2022

Roolipelitiedotus on harrastajien voimin toimiva yhteisöblogi, joka tuottaa matalan kynnyksen journalismia Suomen ropeskenen ajankohtaisista aiheista.

Sivusto lähti Jukka Sorsan ideasta koota asioita yhteen paikkaan tietoisuuden lisäämiseksi Suomen roolipelikulttuurista ja eteni pitkälle Eero Tuovisen toteutuksella. Tosin Tuovisen visio oli ennemmin palvella skenen aktiiveja. Sami Koponen toimi Roolipelitiedotuksen päätoimittajana aina vuoteen 2019, jolloin projekti saavutti kunnioitettavan 10 vuoden merkkipaalun. Lokakuussa 2019 uudeksi päätoimittajaksi nimettiin Crystal Nylund, joka otti ohjat vuoden 2020 alusta.

Kotimainen roolipelikulttuuri on moninainen; löytyy pöytäpelejä laidasta laitaan, keräilykortteja, figuureita, tekstiroolipelejä, larppaamista ja erilaisia yhdistelmiä. Kansainvälisen skenen liikkeitäkään ei sovi jättää huomiotta.

Jotta Roolipelitiedotus voi olla visionsa mukaisesti suomalaisten skeneaktiivien yhteinen tiedotuskanava, tulisi sen toimituskunnan olla mahdollisimman laaja. Tiedostuspohjan laventamiseksi kaivataan erityisesti

  • Tapahtumatoimittajaa
  • Ajankohtaistoimittaja-vahvistusta (nopeaa reagointia hetkeen sidottuihin asioihin)
  • Asiantuntijoita; foorumi-/tekstiroolipelit & figuurit

mutta into osallistua, ja kirjoittaa kotimaisen roolipelikulttuurin käänteistä on tärkeintä ja sitä myöten jokainen kirjoittaja on tervetullut mukaan! Roolipelitiedotuksen toimittajana saat näkyvyyttä sinua kiinnostaville asioille ja pääset vaikuttamaan siihen, millaisia asioita alustalla painotetaan jatkossa.

Lue lisää esim. Käytäntöjä ja Arkisto -välilehdiltä

Myös vierailevat toimittajat ovat tervetulleita. Lähetä yksittäinen artikkelisi sähköpostilla tai yhteydenottolomakkeen kautta, niin teemme tarvittavat toimitukselliset toimenpiteet ja ilmoitamme sinulle linkin kera, kun tekstisi julkaistaan.