Press "Enter" to skip to content

Alle 21-vuotiaat huomio!

Lametations of the Flame Princess -kustantamoa ja saman nimistä roolipeliä julkaiseva James Raggi haluaa julkaista nuorien seikkailunkirjoittajien materiaalia. Jos olet alle 21-vuotias ja uskot pystyväsi tuottamaan LotFP-peliin sopivaa outoa settiä 12 000 sanan verran (30-35 liuskaa tekstiä), niin Raggi lupaa ennakkoon 1000 euroa kirjoituspalkkiota.

Nuoriso tekee vallankumouksen

Raggi vertaa asiaan liittyvässä Facebook-kirjoituksessaan 1980-luvun rajoja rikkovia hevimetallin tekijöitä nykypäivän rajoja rikkoviin roolipelisuunnittelijoihin. Hän toteaa, että Slayerin, Napalm Deathin ja Sepulturan jäsenet olivat juuri ja juuri täysi-ikäisiä, kun taas Raggin kollegoista nuorin on 29-vuotias. Hän uskoo, että nykyäänkin on nuoria, jotka kirjoittavat outoa, siistiä ja rajoja rikkovaa roolipelimateriaalia, joiden luovaa panosta roolipeliskene tarvitsisi piristyäkseen.

Sen takia Raggi tarjoutuu maksamaan 1000 euroa alle 21-vuotiaan lähettämästä skenaarioideasta, jonka nuori sitoutuu kirjoittamaan seuraavien kuuden kuukauden aikana vähintään 12 000 sanan mittaiseksi Lamentations of the Flame Princess -peliin sopivaksi tekstiksi ja pelitestaamaan sitä. Sitten tekstiä toimitetaan yhteisvoimin julkaisukuntoon ja julkaisun jälkeen myyntimääristä maksetaan kirjottajalle asiaankuuluvaa provisiota. Tarjous päättyy 15. marraskuuta, joskin senkin jälkeen Raggille kannattaa kyllä tarjota materiaalia julkaistavaksi.

Yleisö kiittää

Raggi on toimittanut niin monta julkaisua, että tarjous on luotettava ja asiallinen. Kommenttiketjussa moni kiittääkin häntä suorasta tuesta nuorille roolipelintekijöille; tässä kun tarjotaan selvää rahaa pelkkien kannustavien sanojen sijasta. Moni kommentoija myös uskoo lähipiiristään löytyvän ainakin potentiaalisia kirjoittajia – kannattaa muistaa, että Raggi operoi kansainvälisellä kentällä, joten tässä ei ole kyse pelkistä isänmaan toivoista.

On kiinnostavaa nähdä, mitä tästä seuraa. Moni nuori kapinallinen epäilemättä valitsee julkaisukanavakseen jotain muuta kuin D&D:n retrokloonin säännöt ja perinteisen tekstiksi kirjoitetun käsikirjoituksen. Silti kun isolla haravalla haetaan, niin löytynee niitäkin, joille tämä rajoitukset eivät ole ongelma. Totta nimittäin on, että skene tarvitsee nuoria tekijöitä, joten toivottavasti heitä tämän projektin myötä löytyy.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.