Press "Enter" to skip to content

Alfacon tammikuussa Mikkelissä

LEHDISTÖTIEDOTE 14.12.2015

α-con pöytäroolipelien alkulähteellä

Otavan Opisto, Mikkeli
22. – 24.1.2016

α-con eli alfacon on pöytäroolipelien pelaajille, suunnittelijoille, pelinjohtajille, teoreetikoille ja ylipäätään skeneaktiiveille suunnattu roolipelitapatuma. α-conissa touhutaan viikonlopun ajan pöytäroolipelien ympärillä asiantuntijaluentoja kuunnellen ja tietysti pelaten. Tapahtuman teemana on yhteisöllisyys pelaamisessa ja painotus on rautaisten asiantuntijaluentojen höystämänä toiminnassa. Toimintaa viikonlopun aikana todellakin riittää, mutta tilaa jää myös kanssaharrastajiin tutustumiseen ja yhteiseen vapaaseen toimintaan.

α-conin pelien ajatuksena on tehdä osallistujille tutuksi mahdollisimman monenlaisia pöytäroolipelejä. Lyhyitä parin tunnin pelinäytteitä eri pelinvetäjiltä on viikonlopun aikana useita, ja ohjelma mahdollistaa moneen eri pelisessioon osallistumisen. Pelit pyritään valitsemaan niin, että pöytäroolipeliskeneä päästään kurkistamaan mahdollisimman laajalla linssillä laidasta laitaan.

Tapahtuman järjestävät Otavan Opiston roolipeliaktiivit ja pelipedagogiikan kehittäjät Antti Leppä ja Heikki Koponen sekä pitkän linjan pöytäroolipeliaktiivi Leevi Heinonen.

“Roolipelaaminen elää ja voi hyvin Mikkelissä, vaikkei 90-luvun huippuvuosien tasolla enää ehkä ollakaan. Hyvä esimerkki elinvoimaisuudesta on vuosittain järjestettävä larpinjärjestäjien verkostoitumis- ja koulutustapahtuma X-Con sekä tammikuussa 2016 ensimmäistä kertaa järjestettävä X-Conin sisartapahtuma pöytäroolipelien α-con (alfacon)”, kertoo Otavan Opiston Antti Leppä.

Lisätietoja tapahtuman kotisivulta.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.