Press "Enter" to skip to content

Ropecon 2015 kooste

Ropecon oli ja meni tänä vuonna jo toukokuussa. Tässä vielä uutiskoostetta ja linkkejä kotimaisen ropeskenen tärkeimmästä tapahtumasta.

Tapahtumaraportteja

Kuten aiempinakin vuosina on tullut todettua, Ropecon on yksinkertaisesti liian laaja tapahtuma, että yksittäinen henkilö voisi saada siitä kokonaiskuvaa. Eri paikoissa tapahtuu samanaikaisesti paljon asioita, joissa kaikissa ei voi olla läsnä. Siksi tapahtumaraportointi on usein ollut henkilökohtaisiin kokemuksiin perustuvaa. Raportit ovat aikajärjestyksessä:

Kannattaa myös katsastaa Pelilauta-foorumin keskusteluketjut, joista ensimmäisessä käydään läpi yleisiä conikokemuksia ja toisessa keskitytään nimenomaan conissa pelattuihin roolipeleihin.

Palkintoja

Kultainen lohikäärme -palkinto meni tänä vuonna oikeutetusti Mikko Saarelle, joka on tehnyt pitkäjänteistä työtä lautapelaamisen nostamisessa valtavirtaan. Suomen lautapeliseurassa toimimisen lisäksi Saari tunnetaan parhaiten Lautapeliopas -teoksesta ja -verkkosivusta, jotka tarjoavat esittelyt ja arvostelut sadoista eri lautapeleistä.

Vuoden peliteko puolestaan luovutettiin tänä vuonna Laura Sirolalle, joka uudisti Larp-kalenterin. Larppien lisäksi kalenteriin saa kuulemma merkitä muitakin larppaamiseen liittyviä asioita, kuten larp-tapahtumia.

Vuosittaiseksi perinteeksi hiljalleen asettuva skenaariokilpailu herätti tänä vuonna poikkeuksellisen paljon huomiota. Lyhyistä 45 minuutin mittaisista minipeleistä pidettiin kovasti kätevänä coniohjelman täytteenä, mutta varsinaisen kisan tavoitteita, osallistujista ja voittajasta on puhuttu paljon. Tänä vuonna voitto meni Tuukka Tenhusen Sisunautit / Sinivalkoinen Mars -scifi-satiiriskenaariolle (linkki vie suoraan PDF-tiedostoon). Aki Vainio ja Mirka ovat blogeissaan kommentoineet skenaarioita (täällä ja täällä) ja Pelilaudalta löytyy pitkä keskusteluketju sekä skenuista että kisasta noin ylipäänsä.

Uutta kohti

Dipolin remontin vuoksi Ropecon järjestetään ensi vuonna 29.-31.7.2016 Helsingin puolella Messukeskuksen konferenssisiipi Kokoustamossa. Ropeconin tiedotteen mukaan kyseessä on “Suomen suurin kokous- ja tapahtumakeskus”, joten ainakaan tilaa ei pitäisi puuttua. On kiinnostavaa nähdä, miten tapahtuma sopeutuu uusiin tiloihin ja miten kävijämäärälle käy kun tapahtuma siirtyy Helsingin keskustan liepeille.

Ropecon 2016 -tapahtuman järjestelyt ovat jo hyvässä vauhdissa, sillä conitea on jo ensi vuotta varten valittu. Pääjärjestäjien valinnastahan ilmoitettiin jo viime syksynä.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.