Press "Enter" to skip to content

Roolipelityöpaja koululaisille 18.10.

Valtakunnallisena Satupäivänä torstaina 18.10. satuja luetaan, esitetään ja käsitellään kaiken ikäisten kanssa teattereissa, kirjastoissa, kirjakaupoissa, kouluissa, päiväkodeissa, vanhainkodeissa ja museoissa ympäri maan.

Satupäivän päätapahtumaa juhlitaan Teatterimuseossa Helsingin Kaapelitehtaalla erilaisten taidetyöpajojen merkeissä. Työpajat ovat osallistujille maksuttomia ja ne tarjoaa Satupäivän toimikunta yhteistyössä Teatterimuseon ja Uudenmaan kulttuurirahaston kanssa. Työpajat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Tervetuloa mukaan!

Ilmoittautumaan pääset tästä linkistä.

Seikkailuroolipelityöpaja Myrskyn sankarit 18.10. klo 13-16
Seikkailuroolipelityöpajassa kokeillaan kehittelyssä olevaa Myrskyn sankarit -roolipeliä, jossa pöydän ääressä kuvaillen ja noppaa heittäen kerromme tarinaa seikkailusta. Kuulut metsässä asuvaan kapinallisjoukkioon, jotka vastustavat pahaa keisari Zangaviusta ja kamppailet hänen kätyreitään vastaan. Työpajan vetää kirjailija ja pelisuunnittelija Mike Pohjola. Työpaja on suunnattu 9-13 vuotiaille.

Sarjakuvatyöpaja 18.10. klo 13-16
Sarjakuvatyöpajassa lähestytään satuja sarjakuvan keinoin. Sarjakuvissa seikkailevat suomalaisista eläinsaduista tutut karhu, jänis, susi ja kettu. Tule mukaan tekemään oma satusi! Työpajan vetää Sarjakuvakeskuksen opettaja Antti Hintsa. Antin kursseilla kaikki osaavat piirtää ja kertoa tarinan sekä pääsevät kotiin oman sarjakuvan kanssa. Työpaja on suunnattu 7-12 -vuotiaille.

Draamatyöpaja Lööppi 18.10. klo 13-14.30
Mikä on lööppi ja millaisia tarinoita niiden takaa löytyy? Keitä se liikuttaa, keitä se muuttaa, ketkä sen muistavat? Työpajassa tutkitaan ja työstetään tarinoita lööppien takana draaman menetelmillä. Samalla tutustutaan Teatterimuseon näyttelyyn Kuvia nyky-Suomesta, 2000-luvun teatteria. Osallistujien kiinnostuksen mukaan voimme myös tehdä improvisaatiota, statusharjoituksia ja roolityöskentelyä. Työpajan vetää Teatterimuseon teatteripedagogi Milla Kortemaa. Työpaja on suunnattu 13–16-vuotiaille.

Lisätietoja löytyy tapahtuman omalta verkkosivulta.
[lähde: Satupäivän projektisihteeri Iida Turpeinen, Suomen Teatterit ry]

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.