Press "Enter" to skip to content

Alfacon 2020 – Usein kysyttyjä kysymyksiä

Alfacon on Otavan opistolla 14.-16.2. järjestettävä roolipelitapahtuma, jonka takana on tänä vuonna Pekka Hänninen ja Petri Leinonen. Koska Alfacon on suhteellisen uusi tapahtuma Suomen conikartalla, kävimme pääjärjestäjien kanssa läpi joitain usein kysyttyjä kysymyksiä tapahtumaan liittyen. Kysymykset on koostanut vuoden 2018 alfaconiitti Nuppu Soanjärvi ja vastaukset runoili Pekka ja Petri. Tapahtumasta voi lukea lisää osoitteesta alfacon.fi/ josta löytyy myös ohjeet ilmoittautumiseen (kannattaa kiiruhtaa, ilmoittautuminen päättyy 1.2.!).

Mikä on Alfacon?

Alfacon on roolipelaamisen kehittämiseen keskittyvä tapahtuma. Tapahtuma pitää sisällään majoituksen ja täysihoidon tai kuten eräs aikaisempien vuosien kävijä asian ilmaisi “Villasukat, portviiniä ja lupa puhua loputtomasti roolipeleistä tutuille ja tuntemattomille. Ja ohjelmaa pistämään luovat mehut liikkeelle. Täysihoito vielä niin ei tartte sumplia mitään semmosia.”

Kenelle Alfacon on tarkoitettu?

Roolipelien ja roolipelaamisen kehittämisestä kiinnostuneille. Osa porukasta on kiinnostunut enemmän pelaamisen kehittämisestä, osa pelinjohtamisesta, osa roolipelijärjestöistä ja niihin liittyvistä projekteista ja jotkut pelisysteemien kirjoittamisesta tai muokkaamisesta.Kuvassa itsetehty pelilauta, nappuloita ja kortteja.

Minkälainen ihminen siellä viihtyy? 

Kuka tahansa, jonka kiinnostuksenaiheisiin ylläolevat kuvaukset menevät ja haluaa viettää aikaa samanhenkisten ihmisten kanssa puhuen harrastuksesta. Jos haluaa vain päästä pelaamaan, niin siihen joku toinen tapahtuma saattaa olla parempi.

Miten skeneaktiivi pitää olla että uskaltaa tulla mukaan?

Ei tarvitse! Riippumatta siitä miten sanaa halutaan käyttää, me ei haluta  luoda mitään vaatumuksia sille kuka on mitäkin ja kuka voi osallistua.

Mitä Alfaconissa tapahtuu?

Tapahtuma pitää sisällään pääosin työpajamuotoista ohjelmaa ja vapaata keskustelua. Työpajojen lisäksi conissa on lounge-alueita, joissa on vapaata keskustelua ja pelailua. Iltaisin lämmitettään sauna. Ohjelmatarjontaa voi tarkemmin katsoa täältä: https://alfacon.fi/ohjelma/ 

Ylhäältä päin kuvattuna kolme ihmistä pöydän ääressä suunnittelemassa jotain paperille.

Mitä siellä pitää osata?

Mitään suurempia osaamisvaatimuksia ei ole. Roolipelaamisen peruskonsepti on hyvä hahmottaa jo tapahtumaan tullessa ja osa työpajoista saattaa olla hieman korkealentoisia, jos on juuri aloittanut harrastuksen. 

Onko tämä jonkinlainen skeneaktiivien kuppikuntainen salaseura?

Jos näin on, niin sitä ei ole kerrottu järjestäjille. Toki sehän ei vielä tarkoita mitään, jos kyseessä on salaseura. Pahaa-aavistamattomat roolipeleistä innostuneet harrastajat saaattavat olla oiva savuverho.
 

Miksi Alfacon järjestetään Otavan Opistolla? Miksi conisivuilla puhutaan “kurssista”?

Otavan opisto on varsin roolipelimyönteinen ympäristö. Osa henkilökunnasta roolipelaa ja samassa paikassa on järjestetty myös liveroolipelaajien X-con, joten paikalla alkaa olla hyvät rutiinit pelitapahtumien järjestämiseen. Kurssimuotoinen tapahtuma mahdollistaa Alfaconin järjestämisen osana Otavan Opiston tarjontaa, jolloin siihen saadaan taloudellista tukea. Näin osallistumisen kustannukset saadaan pidettyä pieninä. Isoinkin osallistumismaksu on vain 55 euroa ja sillä saa kahden yön majoituksen, aamiaisen, kaksi lämmintä ateriaa ja brunssin. Äärinmäisen näppärää, kun ei tarvitse hajaantua ruokaa etsimään kesken tapahtuman vaan voi jatkaa ohjelman jälkeen pohdintaa samassa ruokapöydässä muiden kanssa.

Pro tip: Junalla Mikkeliin ja sieltä kimppataksilla (n. 30€) Otavan opistolle on todella rento tapa liikkua tapahtumaan ja takaisin. Mikkelistä pääsee myös bussilla.Kuvassa Alfacon 2019 ennakkomateriaaleja tulosteina pöydällä.

Alfaconin teemana on tänä vuonna Augmentoidut pelit. Mitä se tarkoittaa? VR-laseja ja kyberavaruutta?

Augmentoidut pelit on osittain viittaus Cyberpunkiin ja vuoteen 2020.* Meillä se tarkoittaa pelien muokkaamista tai parantelemista erilaisilla tavoilla. Ohjelmassa se esiintyy mm. toisenlaisista peleistä otettujen mekaniikojen tuomisena pöytäpeleihin, roolipelimusiikin tekemisestä kollektiivina sekä ruuan ja sen laittamisen tuomisesta osaksi pöytäpelisessiota. VR ja kyberavaruus ovat valitettavasti vielä sen verran lapsen kengissä, että ne eivät ole ainakaan tämän Alfaconin keskiössä. Alfaconin teemat eivät ole mitenkään sitovia, joten muunkinlaista ohjelmaa löytyy.

*Jos ilmiö ei ole tuttu, niin googlaamalla Cyberpunk 2020 selviää varmasti mistä on kyse.

Jos lukiessa tuli mieleen tapahtumaan liittyviä kysymyksiä, niin niitä voi lähtettää osoitteeseen alfacon.jarjestajat@gmail.com
Toivottavasti näemme Alfaconissa!

Kuvassa Petri Leinonen ja Pekka Hänninen

Pääjärjestäjät
Pekka Hänninen
Petri Leinonen

Tapahtumasta lisää tietoa verkossa!
https://alfacon.fi/
https://alfacon.fi/ohjelma/

 

https://www.facebook.com/events/703291233457405/

Ilmoittautuminen onnistuu täältä

https://ilmoittautuminen.otavanopisto.fi/alfacon_2020

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.