Press "Enter" to skip to content

Tervehdys uusille ja vanhoille lukijoille

Ropeconin aikoihin Roolipelitiedotuksen lukijamäärissä on piikki, joten perinteiden mukaan esittelen Roolipelitiedotusta niille, jotka eivät sitä vielä tunne. Samalla haastan asiasta kiinnostuneita tulemaan mukaan Roolipelitiedotuksen toimituskuntaan.

Mikä tämä on?

Roolipelitiedotus on tarkoitettu kotimaisen skenen keskusasemaksi, jossa kuulee skenen liikkeistä ja josta löytyy kaikenlaista perustietoa harrastuksesta. Skeneuutiset kulkevat etusivun blogissa, muu materiaali löytyy omilta sivuiltaan. Yläpalkin otsakkeista pääsee lukemaan siitä, mitä roolipelaaminen on ja miten roolipeliharrastuksen voi aloittaa. Sieltä löytyy myös listoja kotimaisista roolipeleistä, peliyhdistyksistä ja blogeista, joissa käsitellään roolipeliaiheiden lisäksi muitakin ei-elektronisen pelaamisen muotoja.

Lisäksi kannattaa vilkaista etusivun oikean laidan marginaalipalstaa. Siihen on kerätty tietoa tulevista roolipelitapahtumista sekä linkkejä mm. keskustelufoorumeille ja roolipelejä myyviin kauppoihin.

Roolipelitiedotukselle saatiin viime marraskuussa omat Facebook-sivut, jotka kannattaa myös pistää seurantaan. Siellä ilmoitetaan uusista blogauksista, mutta noteerataan myös sellaisia aiheita, joita ei ehditä täällä esitellä. Rahanarvoisia vinkkejäkin löytyy, sillä FB-sivuilla kerrotaan usein erilaisista alennuskampanjoista, joiden avulla voi säästää roolipelihankinnoissa.

Roolipelitiedotusta tekemään

Roolipelitiedotus on ollut toiminnassa vuodesta 2009. Ajatuksena oli perustaa eri kirjoittajien yhteinen avoin blogi, jossa jokainen voi tiedottaa itselleen tärkeistä roolipelaamiseen liittyvistä asioista. Toimituskunnassa on edelleen hyvin tilaa uusille tekijöille. Roolipeliskene on laaja ja monimuotoinen, joten paljon kiinnostavaa menee ohi, kun emme ehdi huomata ja raportoida kaikesta. Jos uutisartikkeleiden kirjoittaminen ei tunnu omalta jutulta, niin myös nuo staattisemmat perustietosivut kaipaavat laajentamista ja täydentämistä.

Laita viestiä tulemaan Yhteydenotto-sivun kautta, niin säädetään sinulle sopiva tapa olla mukana toimitustyössä. Tervetuloa mukaan tekemään Roolipelitiedotuksesta entistä parempaa!

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.