Press "Enter" to skip to content

Tulevista peleistä ja tapahtumista

Tracon Hitpoint ja Peukaloisprinssi-seikkailu ovat kulman takana. Ensimmäisessä on tilaisuus tutustua monimuotoiseen freeform-peliskeneen ja jälkimmäinen on Myrskyn sankarit -roolipelin uusin lisäosa.

Lisää pelijulkaisuja

Mike Pohjola on tehnyt Myrskyn sankarit -roolipeliinsä neljännen lisäosan, joka kantaa nimeä Peukaloisprinssi. Kyseinen seikkailu julkaistaan maaliskuussa, mutta ennakkotilausmahdollisuus löytyy pelin omasta verkkokaupasta. Peukaloisprinssi on kirjoitettu niin, että sen voi pelata joko itsenäisenä pienille lapsille suunnattuna seikkailutarinana tai tavanomaisempana roolipeliseikkailuna.

Miska Fredmanin Astraterran toisen laitoksen julkaisu myöhästyy odotetusta helmikuusta, mutta onneksi pelin verkkokauppaan on tuotu takaisin alkuperäislaitoksen PDF-versio. Se kannattaa ostaa omakseen pikkurahalla aikailematta, koska ei ole sanottua että sitä on enää saatavilla kakkoslaitoksen ilmestymisen jälkeen.

Tulevia tapahtumia

Tampereella tulevana viikonloppuna (4.-5.3.) järjestettävän Tracon Hitpoint -pelitapahtuman ohjelmakartta on julkaistu (muista katsoa myös ohjelmakartan ulkopuolinen ohjelma). Tarjolla on varsin kiinnostava kattaus puheohjelmaa, jossa käsitellään kotimaisen skenen erilaisia puolia. Hitpointin erikoisuutena ovat tänä vuonna freeform-pelit, jotka usein kokemusvetoisia ja lainaavat tekniikoitaan larppikulttuurin puolelta. Jos uudet pelitavat tai tuikeat kokemukset viehättävät, kannattaa osallistua muutamaan peliin (ks. pelilista). Erilaisuutensa vuoksi kun yksittäisen pelin pohjalta ei saa kunnollista kuvaa freeform-skenen monipuolisuudesta.

Vuonna 2015, jolloin Tracon Hitpoint järjestettiin ensimmäistä kertaa, tapahtumapaikkana oli Tammerkosken koulutalo. Tällä kertaa sijaintina on Tracon-tapahtumasta tuttu Tampere-talo, joten ainakin tapahtuman puitteet ovat kunnossa.

Ropecon järjestetään tänä vuonna 28.-30. heinäkuuta edellisvuoden tapaan Helsingin Messukeskuksessa. Vaikka viime vuoden 4100 hengen yleisö oli Ropeconin historian kävijäennätys, Ropeconin blogin uutisen mukaan Messukeskuksen kustannukset olivat kuitenkin sellaiset, että Ropecon ry teki reilusti tappiota.

Messukeskus on nostanut hintojaan tälle vuodelle, joten toivotaan että uusi kävijäennätys syntyy tälläkin kerralla. Lääkkeenä vaivaan pääsylippujen hintoja on korotettu, mutta kestävälle pohjalle päästään vain kävijämäärää kasvattamalla. Siihen auttaa hyvä ohjelmatarjonta ja ohjelmahaku onkin tämän vuoden osalta jo käynnissä. Messukeskuksessa tilarajat tuskin tulevat vähällä vastaan, joten nyt on hyvä tilaisuus toteuttaa myös vähän erilaisia pelikulttuuriin liittyviä ideoita.

Ropeconin kunniavieraina ovat tänä vuonna roolipelisuunnittelijat Monica Vantinelli ja Anna Westerling. Ruotsalainen Westerling (ks. henkilöesittely Nordic Larp Wikistä) on aktiivinen pohjoismaisessa freeform-peliskenessä, joten hänen ohjelmanumeroissaan kuulee varmasti lisää tästä freeform-pelaamisesta ja siitä, mihin suuntaan tietyt roolipelikulttuurin puolet ovat kehittymässä.

Pelimuseo aloittaa vahvasti

Tampereella museokeskus Vapriikissa sijaitseva Suomen pelimuseo on avannut ovensa kuluvan vuoden alussa. Museoon on kerätty harrastajilta lahjoituksina saatuina kappaleina pitkälti toistasataa kotimaista roolipelituotetta, vaikka valtaosa näistä onkin tallessa arkiston kätköissä. Pysyvän näyttelyn puolella on kuitenkin valikoitu otos kotimaisesta roolipelikulttuurista, mikä on yksi askel eteenpäin roolipelaamisen viemiksi valtavirtaan. Aivan tavoittamattomissa arkistoon kootut pelitkään eivät ole; Lokissa julkaistun jutun mukaan tulevaisuudessa ne saattavat muodostaa jonkinlainen roolipelikirjaston perustan.

Kävijäkokemuksia Pelimuseon annista voi lukea tästä Nörttityttöjen blogauksesta. Lokiin kirjoittaneet Niklas Nylund ja Riina Ojanen puolestaan kertovat tarkemmin siitä, mitä roolipelikulttuurin helmiä kävijöiden nähtäville on asetettu.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.