Press "Enter" to skip to content

Tulevia roolipelejä ja Roolipelitiedotuksen päivittelyä

Kuluvasta vuodesta on jo ensimmäinen puolisko takana, joten lienee sopiva aika katsastaa tämän vuoden uusien roolipelijulkaisujen saldoa. Muutamia pelejä on jo ilmestynyt ja Ropeconista (25.-27.7.) niitä on syytä odottaa vielä lisää.

Kerron samassa yhteydessä myös pienestä sivuston uudistuksesta. Sen verran pientä laittoa, ettei siitä kannata omaa blogausta tehdä, mutta hyvä mainita kuitenkin.

Tähän mennessä ilmestyneet pelit

Alkuvuosi on ollut perinteisesti hiljaisempaa aikaa kotimaisten ropejulkaisujen saralla, mutta tänä vuonna sinne on osunut useampikin uusi tuote. Teemu Suontaka julkaisi Aonir-fantasiaroolipelinsä ja kevättalvella myös kaksikko Ville Huohvanainen ja Eetu Röpelinen ahkeroivat fantasia-Japanista kertovan Mundus-roolipelinsä valmiiksi. Molemmat pelit ovat tekijöiden esikoisteoksia ja julkaisutavaksi valikoitui PDF-formaatti. (Lue myös Suontakan ja Huohvanaisen & Röpelisen haastattelut). Ville Vuorela puolestaan on jatkanut Crimson Rovers -scifi-pelinsä työstämistä. Vaikka aivan valmista ei olekaan vielä tullut, niin nykyisessä keskeneräisessä versiossa on kyllä jo kaikki pelaamiseen tarvittava. Loppukeväästä tuli vielä kenties Suomen ensimmäisen roolipelin, Risto Hiedan The Secret Treasure of Raguoc in the Acirema Dungeons saataville englanninkielisenä käännöksenä.

James Raggi panosti oman pelisuunnittelupuhtinsa USA:n pelipäivänä pelikaupoissa ilmaiseksi jaettavaan The Doom-Cave of the Crystal-Headed Children -skenaarioon. Edellisvuoden tapaan skenusta tullee muutaman kuukauden sisään ilmaiseksi jaossa oleva PDF-versio. Raggi toimi myös kustantajana kolmelle muulle skenaariolle: Kelvin Greenin Forgive Us, Zzarchov Kowalskin Scenic Dunnsmouth ja Michael Curtisin A Single, Small Cut. Kaikki mainitut skenut löytyvät helpoiten LotFP:n verkkokaupasta. Vanhan koulukunnan luolastokomppaukseen siis riittää aina vain uutta polttoainetta.

Mainittakoon tässä yhteydessä myös Joni Heinosen kehittelemä Luolamestarin aarteet -lehdykkä (saatavilla ilmaiseksi ladattavana PDF-tiedostona). Muutaman sivun mittainen lehdykkä on tehty esittelyksi aloittelijoille. Seuraavan numeron pitäisi ilmestyä Ropeconiin mennessä.

Tulevat pelit

Kuten olen aiemminkin tavannut todeta, pelin ilmestyminen on varmaa vasta kun se on todella pelaajien käsissä. Omakustannepohjalta ja puhdetyönä tehtävät julkaisuprojektit jäävät herkästi muiden kiireiden alle ja julkaisupäivä siirtyy tulevaisuuteen. Ei siis ole sanottua, että kaikkia tässä mainittuja tuotteita tullaan tänä vuonna näkemään, mutta sopii niitä silti odottaa.

Varmaksi voidaan todeta Miska Fredmanin uusin scifi-peli, Astraterra. Tämä sadunomaista seikkailua ja löytöretkeilyä tarjoava peli on vielä ennakkotilausvaiheessa, mutta Ropeconin julkaisupäivä pitää kyllä kutinsa. Yhtäläisen varmaksi uskon luvata Risto Hiedan Marsin agentit -pelin, jossa kuulemma säädetään parviälyn kanssa. Peli jatkaa Hiedan humorististen pikkupelien traditiota. Mike Pohjola puolestaan julisti blogissaan, että Ropeconissa nähtäisiin useampikin Myrskyn sankarien lähdeteos. Sisällöistä ei ole vielä liiemmin tiedotettu, mutta ainakin Hornankattila-niminen skenaario on Ville Vuorelan käsialaa ja jonkinlainen hirviökirjakin pitäisi olla tulossa.

Myrrysmiesten julkaisut ovat toistaiseksi epävarmempia tapauksia. Hiedan vanhojen pikkupelien kokoomateos Nordic Compendium on ollut työn alla jo pitkään, ehkä se vihdoin valmistuu. Samoin Jukka Sorsan Robin Hood -peli on ollut aikansa työpöydällä ja toivoa sopii, että kuukauden päästä se olisi myös muidenkin pelattavana.

Markkinoiminen on tavannut olla roolipeliskenessämme heikoissa kantimissa, joten sitäkin sattuu, että uusia julkaisuja tulee myös yllättäen. Jäämme odottamaan, mitä tuleman pitää. Ropeconin jälkeen olemme viisaampia ja vuoden lopulla kaikki on selvää.

Roolipelitiedotuksen pientä laittoa

Roolipeliskenessä on puhuttu roolipelifoorumien hiljentymisestä (ks. tämä Pelilaudan keskusteluketju) ja syitä on etsitty eri suunnista. Olipa oikea selitys mikä tahansa, niin samanlaista on nähtävissä myös roolipeliblogien puolella. Viime vuosiin asti roolipeliblogosfääri on vain laajentunut ja olen toiveillut maagisen 50 aktiivisen roolipeliblogin rajapyykin ohittamisesta. Nyt tuo tavoite näyttää kuitenkin karkaavan kauemmas ja hiljenneiden blogien määrä on kasvanut niin suureksi, että laitoin ne kalmistoon kokonaan omalle sivulleen.

Olen myös hieman siivoillut kuolleita linkkejä tuosta oikeasta palkista. Nyt sen pitäisi taas palvella pelaajakansaa toivotulla tavalla. Jos sinne on vielä jäänyt jotain tarpeetonta tai muuten huomaat jotain korjattavaa tai parannettavaa sivustossamme, niin annahan vain kuulua vaikkapa kommentilla tähän viestin perään!

5 Comments

  1. Nuurori Nuurori 07.07.2014

    Lohikäärmeliitto ilmestyy myös englanniksi Ropeconiin ja sen jälkeen saataville myös nettiin pay what you want-meiningillä.

  2. Sami Koponen Sami Koponen Post author | 22.07.2014

    Mike Pohjola on nyt kertonut tulevista Myrskyn sankarit -tuotteista hieman enemmän pelin kotisivuilla.

    Ville Vuorelan kirjoittamassa Hornankattila-skenaariossa kapinalliset yrittävät pysäyttää Sauhumetsää vaivaavan kirouksen. Paljon on kuulemma taisteluita luvassa. Vihollinen vihollisia on lyhykäinen hirviökirja, joka esittelee seitsemän ainutlaatuista fantasiahirviötä. Kolmas tuote on Myrskyn sankareiden maailmaan sijoittuva fantasiaromaani Rauniotemppelin salaisuus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.