Press "Enter" to skip to content

Ropeviikonloppu, Tracon ja Astraterra

Vuoden roolipelitapahtumakalenteri saa jälleen täydennystä, tällä kertaa heinäkuulle ja Hämeenlinnassa. Tracon kaipaa ohjelmanjärjestäjiä ja Astraterraan on julkaistu toinenkin lisäosa.

Pelaamaan Hämeenlinnaan

On ilo nähdä, että pienten roolipelitapahtumien järjestämisinto ei ota laantuakseen. Tai kuka tietää, ehkä näistä tapahtumista on vain nykyään helpompi saada tietoa myös sisäpiirin ulkopuolella.

Joka tapauksessa, Todellisuuspakoiset ry järjestää Hämeenlinnassa Kumppanuustalolla (Kirjastokatu 1) 8.-10. heinäkuuta havainnollisesti nimetyn Roolipeliviikonloppu-tapahtuman. Miniconien perinteiden mukaisesti ohjelmassa on pelailua ja kuka tahansa saa ilmoittautua vetämään peliä. Ruokailu ja majoitus pitää hoitaa omatoimisesti, mutta järjestäjät lupaavat kyllä auttaa tässä, joten kauempaa saapuvien kannattaa ottaa yhteyttä heihin. Tietoa tapahtumasta löytyy sen Facebook-sivulta.

Hämeenlinnassa on tiettävästi varsin eläväinen roolipeliskene ja parikin roolipeliyhdistystä, joten tapahtuman järjestäminen on toki luontevaa jatketta aktiivisuudelle. Pienen tapahtuman järjestelytkään eivät ole kovin suuritöiset, joten uskallan povata tapahtumalle menestystä ja toivon jatkoa myös tulevina vuosina.

Tracon kaipaa ohjelmaa

Tracon on animetapahtuma, jossa roolipeliharrastus on ollut alusta asti edustettuna. Tämä on tärkeää, koska juuri tällaisten tapahtumien kautta roolipelaamista on helpointa tehdä tunnetuksi uusille harrastajille. Moni animeharrastaja kun on spekulatiivisen fiktion ystävä ja siihenhän roolipelaaminen sopii varsin hyvin.

Mitään ei kuitenkaan saada aikaiseksi ilman vapaaehtoisten työtä. Roolipelivastaava muistutteleekin, että ohjelmahaku on käynnissä ja etenkin pöytäroolipelien vetäjiä kaipaillaan lisää. Jos siis itselläsi ei ole vielä muuta menoa 3.-4. syyskuuta ja pääset matkustamaan Tampereelle, niin kannattaa ilmiantaa itsensä. Traconin liput myydään perinteisesti loppuun jo hyvissä ajoin ennen tapahtumaa, joten ohjelmanjärjestäminen on kätevä tapa heittää itsensä sisään.

Seikkailuja Astraterraan

Astraterra-roolipelin rahoituskampanjan yhteydessä luvattu Mutkia matkassa -lisäosa on vihdoin julkaistu. Teos sisältää kolme Miska Fredmanin ja Jonas Mustosen yhteistyössä tekemää skenaariota, jotka vahvistavat Astraterran D&D-fiilistä. Kukin skenaario nimittäin on olennaisesti luolasto, jonka kukin kammio sisältää jotain touhuamista. Laajempaa yhteyttä eri kammioiden välillä tai varsinaista juonta skenaarioista ei juurikaan löydy.

Astraterran tulevaisuudesta ei ole vielä tarjolla mitään varmaa tietoa, mutta ilmeisesti toinen painos on vihdoin tulossa, jotta halukkaat pääsevät hankkimaan oman kappaleensa Astraterran sääntökirjaa. Fredman pohdiskelee myös käännösjulkaisun ja lisätilkkeiden tekemistä. Lue tarkemmin Fredmanin blogauksesta.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.