Press "Enter" to skip to content

Ropecon 2014 kooste

Ropecon on tältä vuodelta selän takana, joten netissä alkaa olla tarjolla jo runsaasti erilaisia raportteja ja muita tuloksia tapahtumasta. Ohessa on koottu niitä yhteen aiheesta kiinnostuneiden luettavaksi. Ropeconhan tapaa olla niin iso tapahtuma, että kokonaiskuvan saamiseksi on pakkokin lukea muiden kokemuksia, vaikka olisi ollutkin paikalla.

Ropeconin palkitut

Ropeconissa on ollut erilaisia kilpailuja ja kisoja maailmansivu, mutta käsittääkseni vasta nyt niitä on julkaistu kätevästi myös tapahtuman kotisivuilla. Virallisen tuloslistan lukeminen antaa myös hyvän kuvan Ropeconin monipuolisuudesta. Pöytäroolipelien harrastajien kannalta kiinnostavin lienee skenaarionkirjoituskilpailun tulokset, josta löytyvät myös kaikki kisassa olleet skenut. Siitä vain lataamaan ja kotiporukan kanssa pelaamaan!

Perinteiseksi muodostunut Kultainen lohikäärme, palkinto joka jaetaan “pitkäaikaisesta työstä roolipelien, miniatyyripelien, korttipelien tai lautapelien saralla tai ansiokkaasta työstä pelikulttuurin kehittymisessä tai kehittämisessä”, lähti tällä kertaa Johanna Virtaselle. Hän on toiminut pitkäjänteisesti Magic: the Gathering -korttipeliturnausten tuomarina ja edesauttanut keräilykorttipelien leviämistä Suomessa. Tarkemmin Virtasen palkinnonsaamisesta voi lukea Ropeconin lehdistötiedotteesta.

Uutena palkintona jaettiin Vuoden peliteko. Sen takana on Ropecon ry:n lisäksi Pohjoismaisen roolipelaamisen seura. Kuten nimestä voi päätellä, Vuoden peliteko keskittyy ajankohtaisesti merkittäviin asioihin siinä missä Kultainen lohikäärme on enemmän elämäntyöpalkinto. Toisena erona Vuoden peliteko -palkinnon saajaksi kysyttiin ehdotuksia myös tavan harrastajilta, joskin aikaa ehdotusten jättämiselle oli vain päivän verran. Tänä vuonna palkinto lähti Milla Impolalle, joka viime kesänä kirjoitti ja toteutti vaikeavammaisille suunnatun larpin. Asiasta voi lukea enemmän Ropeconin tiedotteesta ja raadin koostumuksesta Porosen blogauksesta.

Itseäni tämä Vuoden peliteko -palkinnon voittaja hieman yllätti, koska tietääkseni kyseessä ei ollut Suomen ensimmäinen vammaisille järjestetty larppi. Voittajaksi olisi voinut veikata vaikkapa Mike Pohjolan Myrskyn sankarit -roolipelin levikkiä, joka palautti ensimmäistä kertaa kahteen vuosikymmeneen roolipelit tavaratalojen hyllyihin. Ei sillä, ei tuo Impolankaan palkinto toki väärään osoitteeseen mennyt. Voimavirtaa larppauksesta -projekti nimittäin saanee tänä vuonna jatkoa uuden vammaisille suunnatun larpin muodossa, eli kyseessä ei ollut niinkään yksittäinen larppi vaan larppaamisen lanseeraaminen erikoisryhmälle sopivana harrastuksena.

Uudet julkaisut

Listasin reilu kuukausi sitten peleistä, jotka luultavasti julkaistaisiin Ropeconissa. Nyt conin jälkeen on helpompi laatia tarkempi lista. Kaikkia pelejä en ole käsiini saanut, joten en pysty niitä kovin kummoisesti kuvaamaan. Saatavuuskin on useamman kohdalla epäselvä. Tuleepahan kuitenkin nimikkeet listattua ja aiheesta kiinnostuneet voivat sitten tehdä omatoimista tiedonhakua. Tuotteiden nimet toimivat linkkeinä, joista tutkiminen kannattaa aloittaa.

  • Miska Fredman: Astraterra – lapsille suunnattu scifi-seikkailupeli tutkimusmatkailijoista
  • Joni Heinonen: Luolamestarin aarteet #2 – roolipelaamista käsittelevä lehdykkä (ilmainen PDF)
  • Risto Hieta: Marsin agentit – huumoripeli
  • Ironswine: Strike Force Viper – satiirinen scifi-toimintaroolipeli
  • Matti Järvinen (toim.): Kylmä tuuli Sartarin yllä – lähdemateriaalia Gloranthasta HeroQuest-roolipeliin
  • J Matias Kivikangas: Here Be Dragons – beta-vaiheessa oleva fantasiapeli lohikäärmeistä (ilmainen PDF)
  • Mike Pohjola: Vihollinen vihollisia – hirviöistä kertova minilähdeteos Myrskyn sankarit -roolipeliin
  • Rami Sihvo: Sadas taso – lyhyehkö esittelyteos roolipelaamisesta
  • Ville Vuorela: Hornankattila – skenaario Myrskyn sankarit -roolipeliin

Conikokemuksia

Pelilaudalla on kokonainen ketju conikokemuksille. Kannattaa käydä lukemassa ja kertomassa tietysti myös omista kokemuksistaan! Ohessa myös muutamia laajempia blogauksia skeneaktiivien coninvietosta.

Puuttuiko jotain? Löytyikö virheitä? Laitahan kommenttia tulemaan, niin saadaan tiedot kuntoon!

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.