Press "Enter" to skip to content

Medianäkyvyyttä ja peliuutuuksia

Kokosin tähän aika sekalaisen joukon kotimaiseen ropeskeneen liittyviä uutisia. Tarjolla on juttua mm. pelitapahtumista ja tulevista peleistä.

Ajankohtaisuus larppien aiheena

Miehitysvallan alla kärvistelyä käsittelevä Halat hisar -larppi pelattiin Mikkelissä viime kuussa. Peli on saanut huomiota kansainvälisen tekijätiimin ja poliittisen luonteensa vuoksi. Pelissä nähtävät tapahtumat kun pohjautuvat suurelta osin palestiinalaisten pelinkirjoittajien omiin kokemuksiin. Länsi-Savon toimittaja Säde Mäkipää osallistui larppiin ja kirjoitti kokemuksistaan lehtijutun. Juhana Pettersson puolestaan nosti uudessa blogissaan esille nimenomaan Halat hisarin poliittista luonnetta.

En tiedä, onko kyse vain minun näköharhastani, mutta pidän kiinnostavana miten larppaaminen on viime vuosina kehittänyt imagoaan viher-vasemmistolaiseksi poliittiseksi toiminnaksi. Roolipelaamisen on pitkään otaksuttu muuttavan siihen osallistuvia pelaajia ja pohjoismaisessa larppiskenessä on ollut elämyshakuisuutta. Nyt näille on kuitenkin löytynyt selkeämpi päämäärä, jota kohti pelit viritetään.

Pakolaisten koviin kokemuksiin pääsee kiinni myös Suomen Punaisen Ristin järjestämässä Konfliktin keskeltä -larpissa (ks. traileri tästä). 250 hengen peli järjestetään jo 21.-23. heinäkuuta, mutta ilmoittautumislomake pelinjärjestäksi on ainakin vielä tässä vaiheessa auki. Tarjolla on sekä pelin sisäisiä roolihahmojen tehtäviä että pelin ulkoisia logistisia tehtäviä.

Jeesaa larpinjärjestäjiä

Larppien kirjoittamisen ja pelaajahaun voi tehdä omalla ajallaan, mutta lavasteiden ja rekvisiitan hankkiminen on monesti hankalampaa ja kallista. Larppaajien apuna on ollut lavastevarasto, josta on saanut lainata tykötarpeita kunkin larpin järjestämiseen. Varaston olemassaolo edellyttää kuitenkin ylläpitoa, jotta sen sisältö ei pääse homehtumaan ja jotta se ylipäänsä pysyy järjestyksessä.

Hämeenlinnalainen Todellisuuspakolaiset-yhdistys haluaa pistää lavastevaraston uuteen uskoon (ks. esittelyvideo) eli siivota roinat pois ja siirtää loput uuteen paikkaan Hämeenlinnaan. Siivoustyö roskalavoineen ja kuljetusmaksuineen ei kuitenkaan ole ilmaista, joten asian hoitamiseksi on laitettu pystyyn joukkorahoituskampanja. Kampanjan osallistumisaikaa on jäljellä vielä pari viikkoa eli 25. heinäkuuta saakka.

Uusia pelijulkaisuja

Listasin jo aiemmassa blogauksessani tämän vuoden roolipelijulkaisuja. Mainitsin silloin Jukka Sorsan sherwoodin lainsuojattomista kansansankareista kertovan Hood-roolipelin, jonka ilmestyminen Ropeconissa on tosiaan nyt varmistettu. 56-sivuisena peli sisältänee kaiken tarpeellisen seikkailulliseen pelaamisen.

Toinen Ropeconissa julkaistavaksi ilmoitettu peli on Juhana Petterssonin pitkään työn alla ollut Tsernobyl, rakastettuni. Petterssonin pelistä ei juuri ole tietoja tihkunut (ks. Pohjoismaisen roolipelaamisen blogaus), mutta miehen peliperinne on eläytymisvetoisella suunnalla. Niinpä voitaneen odottaa, että Tsernobyl, rakastettuni ei juuri sääntöjä sisällä, mutta sitäkin enemmän puitteita nykyaikaisten rakkaussuhteiden käsittelemiseen.

Mainitsen tässä yhteydessä myös Daniel Nefflingin verkkokaupan hiukan erikoisemmasta tuotteesta, nimittäin noppakupeista. Vaikka hinnat ovat tyyriit, niin kaunis nahkainen noppakuppi sopii kyllä tyylitietoiselle peliharrastajalle. Neffling on haalinut verkkokauppaansa pienten pelijulkaisujen lisäksi noppia ja muuta sekalaista tuotetta. On kiinnostavaa nähdä, mihin suuntaan D-oom Products kehittyy pidemmällä aikajänteellä.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.