Press "Enter" to skip to content

Titansgrave ja Excalibur

Mainitsin huhtikuussa, että näyttelijä Wil Wheaton, jonka peliharrastajat tuntevat ehkä parhaiten ei-elektronisia pelejä esittelevästä Tabletop-verkkosarjasta, pisti pystyyn toisen verkkosarjan roolipelaamisesta. Sarjassa pelataan Wheatonin johdolla perinteistä seikkailufantasiaa. Sarjan ensimmäiset jaksot on lopultakin julkaistu: esittelyjaksoon pääsee tästä, ensimmäiseen pelijaksoon tästä ja toiseen pelijaksoon tästä. Titansgrave-sarjan kotisivu löytyy täältä.

Omaan makuuni Wheatonin kampanja on harmillisen tylsähköä juonivetoista D&D-fantasiaseikkailua, mutta ainakin sarja antaa roolipelaamiselle runsaasti näkyvyyttä. Kyllä tuosta hyvin selviää, mitä se roolipelaaminen oikein on. Voi myös olla, että tällainen vahvasti pelinjohtajan tarinankerrontataitoihin perustuva pelityyli on varsin sopiva valinta verkkosarjalle, jota katsotaan kuin mitä tahansa muuta tv-sarjaa.

Kotimaan skenestä mainittakoon Tampereen teekkarien roolipelikerho Excaliburin keväisistä ropeteoriailtamista, joista on nyt saatavilla erilaisia video- ja podcast-tallenteita wiki-sivulle koottuna. Voin omasta puolestani suositella ainakin ensimmäistä luentoa, jossa on hyvä suomenkielinen yleisesitys forgelaisesta Big Model -roolipeliteoriasta. Luennoitsija Karttusen ilmaisu on tosin paikoitellen aika paksua teoriajargonia, joten en tiedä miten hyvin ajatus välittyy asiaa entuudestaan tuntemattomille. Joka tapauksessa hienoa, että teoriailtamien satoa on saatu verkon välityksellä muidenkin harrastajien ulottuville.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.