Press "Enter" to skip to content

Poimintoja roolipeliskenestä

Itselläni on ollut viime aikoina sen verran paljon kiireitä, etten ole ehtinyt kirjoittamaan Roolipelitiedotuksen uutisia niin usein kuin olisin halunnut. Siksi tähän kootut uutissähkeet ovat aika sekalaista joukkoa; kukin on kiinnostava itsessään, mutta koska aika kuluu, niin niputan ne tähän samaan blogaukseen.

  • Näyttelijä Vin Diesel tunnetaan D&D-fanina ja niinpä hän päätyi hiljattain julkiseen pelipöytäänkin. Jos kiinnostaa nähdä, miten Vin pelaa, niin tästä Geek & Sundryn jaksosta se selviää. Tutulta pelinjohtajan vetämältä spektaakkeliviihteeltä tuo minun silmääni näyttää.
  • Mike Tresca väsäsi viime kuussa mielenkiintoisen artikkelin miniatyyripelaamisen tulevaisuudesta, kun 3D-tulostimet ovat kohta jokaisen kotitalouden peruskalustoa. Tähän saakka alan jättiläiset Games Workshop ja Wizards of the Coast ovat onnistuneet puolustamaan saavutettua asemaansa, mutta tilanne voi hyvinkin muuttua lähitulevaisuudessa.
  • Foorumiroolipelaamista käsittelevän Mustesoihtu-blogin ylläpitäjä Acha kirjoitteli hiljattain näkemyksiään hyvästä peliviestistä. Tuo teksti toimii hyvänä selontekona sille, miten foorumiroolipelejä pelataan. Kuten kuvitella saattaa, improvisointiin ja pelimaailman yksityiskohtien kuvaamiseen kannustetaan useampaan kertaan.
  • Aino Harvola laittoi Nörttitytöt-blogiin raportin Masters of the Universe -sarjaan perustuvasta larpista. Raportin pääpaino on pelin juonenkuvauksessa, mutta tekstissä sivutaan myös ratakiskotetun larppaamisen haasteita.
  • Ilmari Kaven haastatteli roolipelisuunnittelija Miska Fredmania (Ironspine) Limun ropellukset -blogiinsa. Miska käy läpi roolipeliharrastuksensa historiaa ja kertoo näkemyksiään roolipelien suunnittelusta.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.