Press "Enter" to skip to content

SLS:n lautapelisuunnittelukilpailu

Julkaisen tässä sellaisenaan Suomen lautapeliseuran ilmoituksen lautapelisuunnittelukilpailusta.
***

Suomen lautapeliseura ry järjestää toisen vuosittaisen lautapelisuunnittelukilpailun. Kilpailu on avoin kaikille Suomen kansalaisille. Kilpailuun saa osallistua yhdellä tai useammalla aiemmin julkaisemattomalla lautapelillä. Kilpailuun voi osallistua myös joukkueena, kunhan kaikki joukkueen jäsenet ovat Suomen kansalaisia.

Tiivistelmä

Osallistu sääntökierrokselle 15.5.2016 mennessä tekemällä pelistä vähintään säännöt ja täyttämällä tämä lomake. Sääntökierroksen jälkeen 12 parasta peliä pelitestataan elokuussa ja joukosta valitaan kuusi finalistia, joista valitaan paras lokakuussa Lautapelaamaan-tapahtumassa.

Tarkemmat tiedot

Kilpailun virallinen kieli on suomi ja kaikki kilpailua koskeva materiaali julkaistaan ensisijaisesti suomeksi, mutta kilpailutyöt saa myös toimittaa englanniksi.

Kisa jaetaan kolmeen vaiheeseen:
1. Sääntökierros
2. Semifinaali
3. Finaali

Sääntökierros / ilmoittautuminen

Kilpailuun ilmoittaudutaan täyttämällä web-lomake (tästä linkistä) ja toimittamalla sähköpostitse itsesi tai ryhmäsi suunnitteleman pelin säännöt. Viimeinen ilmoittautumispäivä kisaan osallistuvan pelin säännöille on 15.5.2016. Web-lomakkeella kysytään pelin perustiedot mm. pelin päämekaniikat, kuvaus ja genre. Vuoden lautapelisuunnittelija 2015 -kisan finaaliin päässeet lautapelit ovat kisakaranteenissa tämän vuoden eivätkä voi osallistua.

Kaikki ilmoittautuneet pelit ovat mukana sääntökierroksella. Sääntökierroksen tarkoituksena on karsia kaikista osallistuneista 12 parasta peliä semifinaaliin. Sääntökierrokselta ei tule kirjallista palautetta. Sääntökierroksen tuomaristossa voi olla kisaan osallistuvia henkilöitä.

Suunnittelijatapaaminen ja semifinaali

Elokuun 20. ja 21. päivä Helsingissä järjestettävän Viikin pelipäivän yhteydessä, kahdentoista sääntöjen perusteella parhaan pelin suunnittelijat kutsutaan pelaamaan semifinaalipelejä. Kukin semifinaalipeli tullaan päivien aikana pelaamaan vähintään kerran. Pelaamiseen osallistuvat kaikki suunnittelijat sekä kisan semifinaaliraadin jäsenet.

Tapaamisen ideana on tuoda suunnittelijat yhteen, kerätä vertaispalautetta, sekä varmistaa, että joku semifinaaliraadissa osaa pelata peliä niin kuin suunnittelija on tarkoittanut. Samalla pelin prototyyppi jää semifinaaliraadille. Tapaamiseen ei ole tarvetta osallistua, voit myös postittaa pelisi prototyypin päätuomarille, joka vastaa pelin esittelystä tapahtumassa. Semifinaaliraatiin osallistuva henkilö, tämän perheen jäsen, yhtiökumppani tms. ei saa olla kilpailussa mukana.

Semifinaalikarsinnassa raati pelauttaa toisilleen 12 parasta peliä pisteyttäen ne edellisvuoden mallia mukaillen – kuitenkin siten, että pisteytys toimii mielipiteen muodostamisen apuna ja peleistä käytävä keskustelu ratkaisee paremmuusjärjestyksen. Kuusi parasta peliä jatkaa finaaliin, mutta kaikki karsintaan päässeet pelit saavat kirjallisen palautteen päätuomarilta.

Semifinaalikarsinta päättyy viisi viikkoa ennen Lautapelaamaan tapahtumaa eli, 16.9.

Finaali

Finaalissa 6 parasta peliä esitellään finaalituomaristolle, joka päättää voittajan. Finaalitapahtuma pyritään järjestämään 22.10 lauantaina ja vienee koko lauantain klo 10.00 – 18.00. Finaalituomaristoon kutsutaan lautapelijulkaisijoita sekä tuomaristoa täydennetään tarvittaessa muilla jäsenillä päätuomarin harkinnan mukaan.

Lisätietoja:
Lautapeliseuran foorumin kisaa koskeva keskusteluketju
Kisan virallinen ilmoitus

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.