Press "Enter" to skip to content

LotFP Weird Fantasy Roleplaying

Kuten täällä on aiemminkin ollut puhetta, James Raggi on helsinkiläinen old school -roolipelisuunnittelija, jonka tyylistä tykkään itse kovasti: sillä on kunnianhimoa ja vaikka se on ihan indie, niin välillä sillä on hullultakin kuulostavia suunnitelmia, kuten nyt tämä D&D:n uudelleenkirjoittaminen. Vanhoilla (ja erityisesti vanhan koulun) roolipelaajillahan ruukkaa kaikilla olla omamuokattu D&D jossain pöytälaatikon nurkassa, mutta harvempi päätyy kuitenkaan julkaisemaan peliään kalliina laatikoituna laitoksena.

Raggin suunnitelma on tosiaan julkaista oma, suunnilleen Mentzer-D&D:n tyylilajissa liikkuva pelinsä tulevan Ropeconin aikoihin. Yhdessä laatikossa tulevan pelin hintahaarukka on kai jossain viidenkympin tietämissä, mutta hinnalla saakin laatikon täydeltä kamaa; sääntökirjojen ja loitsukirjojen lisäksi mukana on pari seikkailumodulia sekä luolasto- että ulkoilmanäkökulmasta (näitä Raggin tyypillisiä vihkoja) ja mitä se nyt on sinne keksinyt lisätä, en ole itse seurannut niin tarkkaan. Käsitykseni on, että Raggin olisi tarkoitus julkaista peli myöhemmin myös kirjana, jos ja kun tämä rajatun painoksen laatikkolaitos käy kaupaksi.

Tavallisesti en ole järin utelias perinteisten fantasiaroolipelijulkaisujen tiimoilta, mutta tässä tapauksessa teen poikkeuksen. Raggin D&D on nimittäin aika omaperäistä tyylillisesti, minkä lisäksi tykkään siitä että se ei tee juttuaan koska on kasvanut tynnyrissä, vaan kyseessä on itsetietoinen vanhan koulun tyylilajin arvostus ja sen toteuttaminen. Lisäksi tykkään tämän uuden pelin tavoitteesta sisältää yhdessä laatikossa kaiken roolipelaamisen ja nimenomaisesti tämän tyylilajin oppimiseen tarvittavan. Lopullinen arvio antaa toki odottaa itseään, mutta jos Raggi onnistuu, niin tämä tulee viemään Mazes & Minotaursin paikan omana OSR-suosikkipelinäni. Sen sijaan, että tyylilajiin liittyvät käytännöt ja lähestymistavan joutuu riipimään Internetistä sieltä sun täältä, kokonaisen metodologian saa yhdessä laatikossa, ja toivottavasti vielä kohtuullisen nykyaikaisesti kirjoitettuna.

Käsittääkseni Raggi paitsi myy, myös peluuttaa peliään Ropeconissa. Ei varmaan ole huonoin vaihtoehto hakeutua mukaan peliin.

6 Comments

 1. Nuurori Nuurori 28.05.2010

  Onpa hyvän näkönen. Noin niinkun muutenkin olen vanhan punalaatikon fanina, seurannut kiinnostuneena tätä Raggin projetia ja toivon että kauppa käy, ettei Jamekselle jää luu käteen. Ehdottomasti pitää Ropeconissa kattoo mikä on meininki.

 2. Navdi Navdi 04.06.2010

  Laatikon sisältö tämänhetkisten suunnitelmien mukaan (lista suoraan pdf-työstöversiosta):

  A Tutorial Booklet, including an introduction to game concepts, explanation of terms, and two solo adventures in
  different formats. This is “how to play.”
  • A Rules Booklet, including character creation, equipment, and rules for exploration, research, combat, etc. This
  document you’re reading will eventually become the Rules Booklet. This is also one of two booklets (along with
  the magic book that will use Open Game Content, but it will be 100% Open Game Content (barring trademarks
  and art of course). While you’ll see content from other games in this book (why reinvent a wheel when the entire
  point is to keep the same skeleton that’s been used for 30+ years?), there will be plenty of original and altered
  material that others will be able to use as well.
  • A Magic booklet with the full spell lists
  • A Referee booklet which will include information and advice about running games, maintaining a tense and weird
  atmosphere, how to construct monsters, magic items, and information about creating adventures and campaigns.
  • A Beginner’s Dungeon Module
  • A Beginner’s Wilderness Module
  • A set of Dice
  • Character Sheets
  • A Recommended Reading Guide (LotFP’s version of Appendix N)
  • (do we need the graph paper and pencils?)

  Eli kaiken kaikkiaan melkoinen määrä tavaraa.

  Itse käsitin, että Raggi itse saattaa olla Ropeconissa niin kiireinen, ettei välttämättä ehtisi pelauttamaan itse olleenkaan. Allekirjoittanut on kuitenkin lupaillut jo alustavasta paikkaamaan.

 3. Eero Tuovinen Eero Tuovinen Post author | 04.06.2010

  Tuo on kyllä vähän kriisi, jos Raggi ei ehdi peluuttamaan – sinänsä kyllä uskottavaa, kun ajattelee että sillä on Kaubamajapöytäkin kontollaan.

  Nyt pitää asiasta harrastuneiden tahojen tarjoutua paikkaamaan.

 4. Nuurori Nuurori 07.06.2010

  Siis toi paketissa oleva kynähän on aivan loistava juttu. Se kertoo siitä, että on varaa!

  Olis tosiaan hyvä jos Raggi itte peluuttais, koska sitä ajattelee, että tekijällä itsellään on se alkuperäinen näky. Toisaalta suomenkielisessä demottajassa on varmasti myös omat hyvät puolensa. Pitäs olla ehkä molemmat. Niitä pelejä vois myydä si vaikka sieltä democornerista käsin, jossa vois joko kattoo peliä vierestä, tai laittaa ite nopat pyörimään.

 5. James Raggi James Raggi 07.06.2010

  The table has to be my priority. In addition to my items, I’m bringing in almost 2000€ worth of product from other “old school” publishers. I’ve scheduled myself for a two hour presentation about both my game and the “Old School Renaissance” in general. I’m not selling just my game, but basically an entire community. I’m likely to be so stressed out that I might redefine the term “Killer DM” if I were to run games in addition to everything else. 🙂

 6. Eero Tuovinen Eero Tuovinen Post author | 08.06.2010

  That’s part of why I’m not so fond of the commercial zone at Ropecon, myself – it’s too tightly packed for any sort of demo play, you end up just pushing product. Loses perspective.

  At least you need to make sure there are fans around running your game. That way you can point interested folks to those tables to get a taste of what old school tastes like. Somebody needs to man up and run a 10-player dungeoneering session using LotFP at Ropecon!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.