Press "Enter" to skip to content

Cthulhuralli ja murhamysteeri: Uusia julkaisuja kotimaan skenessä

Hyvään vauhtiin päässyt syksy näyttää olevan aktiivista aikaa kotimaisessa roolipeliskenessä. Kokoan tähän samaan blogaukseen asiaa uusista kotimaisista pelijulkaisuista, pelisuunnittelun rahapalkkioista ja tulevista tapahtumista.

Pelitapahtumia ympäri Suomea

Kirjoitin jo aiemmin loppuvuoden roolipelitapahtumista, mutta nostan tässä vielä esille Nörttityttöjen haastattelun Tracon Hitpoint -tapahtumaan liittyen. Tuosta selviää hyvin, millainen tapahtuma on luvassa.

Mainitsen myös erikseen Oulussa järjestettävästä Maracon XXXV -pöytäpelitapahtumasta, jonka päivämääräksi on selvinnyt 23.-25. lokakuuta. Lisätietoa tapahtumasta löytyy sekä CRYO-yhdistyksen verkkosivuilta että tapahtumalle luodulta FB-sivulta.

Pelisuunnittelun hedelmiä

Eniten keskustelua lienee herättänyt Miska Fredmanin, Jukka Sorsan ja Ville Takasen yhteistyössä tekemä Chthonian Highways -roolipeli. Pelistä on tässä vaiheessa julkaistu pelitestiversio, joka sisältää lyhyen katsauksen lovecraftiaanisten hirviöiden valtaamaan autioituneeseen Yhdysvaltoihin, jossa tiesoturit kaahaavat autoillaan, pelisäännöt toimintakohtauksia varten ja esimerkkiskenaarion. Palauteketjussa on selvitelty pelisysteemin kiemuroita, mutta taustalla pitäisi olla resurssisykleihin perustuva vankka järjestelmä.

Toinen hiljan ilmestynyt ropejulkaisu on turkulaisen Christopher Stratton Smithin kirjoittama kauhuskenaario The Children of Despair. Skenaarion hahmot on statitettu tuoreelle Dungeons & Dragons -pelin 5. laitoksen säännöille, mutta skenaario itsessään on pääsääntöisesti kauhumysteerin selvittelyä, jossa ei mekaniikkoja käytetä.

Lisää skenaarioita on varmasti luvassa, koska James Raggi etsii jälleen uusia skenaariokirjoittajia. Haussa on Lamentations of the Flame Princess -peliin tehty lyhykäinen skenaario (4000-6000 merkkiä). Raggi on tunnettu ulkomaisessa OSR-skenessä, joten hakijoita on varmasti paljon, mutta kirjoituspalkkiot ovat tälläkin kertaa niin rahakkaat, että kannattaa tuota vähän pohtia.

Mainitsen tässä yhteydessä myös Juhana Petterssonin ja Jaakko Stenrosin kirjoittamasta larpista Täydellinen ihminen, joka pelattiin Helsingissä syyskuussa. Pelissä oli kyse toimistotyöyhteisöutopiasta, jossa kaikki ovat kavereita ja työskentely sujuu kuin tanssi. Omaan tutkaani osuu harvoin peliraportteja larpeista, joten on kiinnostavaa lukea tästä vedosta molempien kirjoittajien blogeista (ks. Pettersson ja Stenros).

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.