Press "Enter" to skip to content

Skenessä puhutaan: maaliskuu 2020

Maaliskuussa puhuttavat etäpelaaminenlaatu ja laaduttomuus, conitsekä larppaaminen.

Kevään tapahtumia on peruttu, lykätty ja siirretty internettiin. Jotkut luottavat viruksen talttumiseen, toiset ovat peruneet tapahtumia jo pidemmältäkin aikaväliltä, tai siirtäneet niitä hamaan tulevaisuuteen. Pysykäähän valppaina ja seuratkaa suosikkitapahtumienne kehittymistä. Roolipelitiedotus kehottaa osallistumaan toimintaan etänä ja tukemaan pelinjohtajia ja tapahtumanjärjestäjiä tässä kaikille haastavassa tilanteessa, parhaiden kykyjemme mukaan.

Korpikuusen kannon alta

Keväisen pysy-kotona-episodin johdosta maaliskuussa on syntynyt videoita ja blogitekstejä erityisen aktiivisesti. Paljon puhutaan coneilusta ja etätoiminnasta. Voinemme todeta skenen olevan ajan hermolla näissäkin asioissa. Useampia juttuja löytyy kuitenkin myös muista aiheista, esim. larppaamisen aloittamisesta, joten jos tuntuu, että karanteeniasiaa on varastoitu parvekkeelle jo vähän liikaakin, muutakin luettavaa ja kuunneltavaa löytyy.

Kuva: Ryan McGuire, editoinut allekirjoittanut

Iltalehti teki roolipelaamisesta kahden ja puolen minuutin minidokkarin.

Kotonakin kimpassa 

Ryhmissä keskustelunaloituksia on putoillut vähemmän, mutta ketjut ovat olleet nopeatempoisen intensiivisiä; usein keskustelua on syntynyt ihan reaaliajassa. Yhteisö on selvästi tullut yhteen ja toistensa tueksi, eikä karanteeni ainakaan vielä ole syönyt positiivista asennetta loputtomiin.

Kuukauden aiheina mm. pelinjohtamisen aloittaminen, etäpelit, sekä laatu ja laaduttomuus asiassa, jos toisessakin.

Kuva: Fredrick Tendong
  • Suomi LARP -ryhmässä keskustellaan sopivasta juonimäärästäPelaajat pitävät oleellisempana sitä, että heillä on autenttisesti tekemistä koko pelin ajan, kuin suorituksellisten juonten määrää. Kuitenkin ±5 juonta, joista osa passiivisia, tuntuu sopivalta luvulta yhden päivän peliin.
  • Luodaan enemmän tai vähemmän humoristisia ‘unelmien kriisihahmoja

Tämä olisikin sitten tältä erää tässä. Pysykäähän ihmisolennot pelikuntoisina ja pitäkää toisistanne huolta

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.