Press "Enter" to skip to content

Skenessä puhutaan: lokakuu 2020

Lokakuu. Piditpä sitä sitten kylmän harmaana, epämukavana välikuukautena, tai kiehtovan omituisena, ja hyvänä aikana valmistautua talveen, on pakko myöntää, että etenkin tänä vuonna se on tuonut mukavan toiminnantäyteistä vaihtelua syksyyn. Skenessä valmistaudutaan muuhunkin, kuin talveen, mm. peliviikkoon, tulevan vuoden Alfaconiin ja tietenkin kuunvaihteen pyhiin.

Tricks & Treats

Nyt otetaan käytännönläheinen lähestymistapa & päästään yhteistyöllä yli pandemian tuomista hankaluukista. Suomituben roolipelaajat ovat aktivoituneet paitsi pelaamaan, myös muistelemaan menneitä.

Loki:n päätoimitustiimi etsii uusia jäseniä

Nörttityttöjen suureen suunnittelukilpailuun ehtii vielä osallistua 6.11. asti

Maria Petterson vieraili Ylen Puoli seitsemässä

Roll the Dice

Keskustelunavauksia riittää, mutta toisin kuin viimekuussa, ketjut karttuvat hitaan laisesti. Puhetta on kuitenkin mm. nopista, monstereista ja tuotantoarvoista.

  • Käytetyimmät nopat setistä ovat kyselyn mukaan d6, d10 ja d20. Toisessa kyselyssä selviää, että porukka pelaa mieluiten n100 (30% äänestäneistä) ja n20:een (26%) pohjautuvia systeemejä. Molemmissa kyselyissä saattoi äänestää useita vaihtoehtoja.
  • Dealing damage: miten? ‘Kaikilla mahdollisilla nopilla’ on selvässä qallup -johdossa.
  • Valtaosa porukasta ei ole kiinnostuneita ostamaan englannista suomeksi käännettyjä peliteoksia lainkkaan. Toisille taas suomenkieli on välttämättömyys, pelistä & alkuperäiskielestä viis. Keskustelua kommenteissa.

Suosituksissa etsitään ns. ‘interaktiivisia’ romaaneja, sekä jaetaan kokemuksia systeemeistä, jotka ovat innostaneet kokeilemaan uutta.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.