Press "Enter" to skip to content

Skenessä puhutaan: huhtikuu 2020

Kevät toi muutakin, kuin pandemia-uutisia, mm. podcasteja, pelisuosituksia ja kokeiluhenkisiä skenaarioita.

Kuva: CompLady

Suosituksia & suotuisia tuulia

Blogeissa yleisaiheisia postauksia on syntynyt vähän. Tosin mm. pelivinkkauksia ja –arvosteluja on senkin edestä. Vaikuttaa siltä, että väki on omalta osaltaan sopeutunut tilanteeseen. Laajin valikoima uutta sisältöä löytyykin Lohikäärmeen Luola ja Noppatuuri –YouTube kanavilta.

  • Tuomas Puikkonen julkaisee instagramissa larppikuvauksen historiikkia. Kokoelma sisältää tilanne- ja hahmokuvia kymmenen viimevuoden ajalta.

Luovuutta ilmassa

FaceBookin puolella adaptoidutaan yhä tilanteen tuomiin muutoksiin, jaetaan vinkkejä etäpelaamiseen ja annetaan vertaistukea fyysiseen pelipöytään kaipaajille. Tilanne on kuitenkin antanut inspiraatiota uudenlaisten skenaarioiden ja mekaniikkojen luomiseen ja testailuun. Huhtikuussa jaetaan paljon vinkkejä pelimaailman värittämiseen ja toimintoihin, joten etenkin pelinjohtajille löytyy myös pandemiaan liittymätöntä sisältöä.

Kuva: Dan Farrell
  • Sinä ja hahmosi: keskustelua hahmon- ja omien ominaisuuksien yhteyksistä ja eroista. Monet hakevat tietoisesti vastakkainasettelua, jotta hahmoon eläytyminen ja taas siitä irtoaminen olisi helpompaa

Pelisuosituksia kysellään usein ja joskus niiden referoiminen on erittäin hankalaa. Tässä kuussa listattiin avaruustaistelupelejäarki-illan oneshotteja ja pelejä, joissa hahmon ominaisuudet voi kaikessa laajuudessaan heittää nopalla. Lisäksi äänestyksen kohteena olivat parhaat ensipelit. Tätä kirjoittaessani kärkikolmikosta löytyy Astraterra, D&D ja Myrskyn Sankarit

Kuva: Tuomas Puikkonen Valve V -larpista

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.