Press "Enter" to skip to content

Juhlapostaus

Jutun kirjoitti Tuomas Kuusniemi

Hei, olen Kuusniemen Tuomas, Suomen roolipeliseuran puheenjohtaja vuonna 2020 Ja mikä vuosi tämä onkaan ollut!

Koronapandemia on korostanut yhteiskunnan jokaista ongelmaa, ihmiset ovat pelänneet terveytensä, toimeentulonsa, läheistensä ja ventovieraidenkin puolesta. Tämä on kuin kuppaisempi kyberpunk vailla kromia!

Tämän piti olla puhe SRS:n vuosijuhlassa, Kekriconissa. Hah, ei näillä kokoontumisrajoituksilla! Juhlan sijasta meillä oli vain vuosikokous.

Kuva: Mikhail Vasilyev

Vaan en kehtaa valittaa. Hallitus päätyi pullolleen uusia tulokkaita, tottuneita taitajia ja kokeneita konkareita hyvässä suhteessa, ja puheenjohtajaksi luotsaamaan Leinosen Petri – skenen nallekarhumaisin osaaja ja hämmentävän hyvä ihminen.

Mihin tämä porukka laivan luovii, sitä ei voi vielä tietää. Niin paljon riippuu aallokosta ja ulapan oikuista.

Huolta uppoamisesta ei kuitenkaan ole. Tänä vuonna, kun tämä koronan kuppainen myrsky nousi ja kuritti skeneä, SRS vei monta roolipelaajaa aaltojen varasta Etäpelipöydän ja Roperingin satamiin, laski pöytäroolipelaamiselle reittiä entistä turvallisemmille vesille, ja valjasti sekä kuhat että särjet levittämään roolipelistriimien ilosanomaa pitkin Suomea. Puujalkojakin vuoltiin. Tämä kaikki tehtiin, ja muuta – hankesuunnitelmia, paperitöitä, ja muita juttuja jotka ovat tärkeitä vaikka eivät myrskyisän merenkäynnin venytettyyn vertauskuvaan mahdukaan.

Puheenjohtajana mieleni tekisi ottaa kunnia tästä, mutta roolipelaajina tiedämme, että peli ei sikiä johtajista vaan yhteistyöstä. Jokainen kantaa kekoon niitä korsia joita itseltä löytyy, ja laumaeläinten alkemian voimin punomme paatin joka kannattelee juuri siten miten sylillinen ruokoja ei kannattele.

Haluankin kiittää kaikkia SRS:n toimintaan tänä vuonna osallistuneita, niin hallituksessa kuin sen ulkopuolella – kuten monissa luomisvoimaisissa projekteissamme. Kriisi luo hahmoja, noin lontoonkieltä vääristäen, ja tämä porukka on noppansa ansainnut seikkailunsa myötä!

Suomen roolipeliseuran aktiivien lisäksi haluan kiittää myös kaikkia teitä muita ahertajia pitkin maata, joita en ehkä ole koskaan tavannut, teitä jotka suunnittelette, aikataulutatte, järjestätte, nikkaroitte, testaatte, verkostoidutte ja tuette roolipelaamista sen monissa eri muodoissa. Joillekin tämä vuosi on ollut helpotus arjen kiireistä, monille muille neljästä seinästä ja lokaisesta kävelyreitistä koostuva painekattila, eräille hengenvaaran sävyttämää kiittämätöntä raatamista. Jotkut ovat saattaneet syleillä harrastustoimintaa riemulla, toiset laskea sen alas hyvissä ajoin, joidenkin selkä on taakasta murtunut.

En tiedä mikä sinun tarinasi, armas aktiivi, on, mutta tiedä että työsi on ollut sen puolesta, että ihmiset voisivat nähdä ankean arjen tuolle puolen, mielikuvituksen maailmaan jossa luoda niitä tarinoita joita he tarvitsevat nyt enemmän kuin koskaan. Mitä olet tehnyt, on arvokasta. Parhainakaan aikoina ei onnistumisesta tai sen hinnasta ole takeita, mutta ilman sinua ja kaltaisiasi ei siihen olisi edes edellytyksiä. Kiitos.

Mieleni tekisi vielä varoittaa itsensä ruoskimisesta tai kölin ali vetämisestä, mutta koska tätä vertauskuvaa on nyt venynyt yli laidan, toivotan vain kaikille tauditonta vuoden loppua, hyvää joulua ja vähemmän jännittävää uutta vuotta!

Kuva: Maximilian Weisbecker

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.