Press "Enter" to skip to content

Ropecon järjestetään 26. kertaa Helsingin Messukeskuksessa 26.7.-28.7.2019

TIEDOTE 15.7.2019

Roolipelitapahtuma Ropeconin yhteydessä järjestetään toista kertaa akateeminen seminaari. Vuonna 2019 seminaaria tukee Suomen Kulttuurirahasto, kutsupuhujaksi saapuu amerikkalainen pelihistorioitsija Jon Peterson

Tänä vuonna Ropeconin akateemisen seminaarin teemana on “Characters and Figurines”. Seminaarin aikana kuullaan esitelmiä esimerkiksi suomalaisten miniatyyriharrastamisesta, siitä kuinka nopilla kuvataan roolipelihahmoja, 1970-luvun roolipelien naiskuvasta, sekä siitä, millaisin luovin keinoin live-roolipelaajat eli larppaajat ilmaisevat hahmojaan pelin aikana.

Suomen Kulttuurirahaston tuella tapahtumaan on kutsuttu puhujaksi amerikkalainen pelihistorioitsija Jon Peterson, jonka esitys keskittyy tarkastelemaan siirtymää sotapeleistä roolipeleihin Western Gunfight -säännöstön kautta.

Esitykset ovat tiiviitä ja seminaarin painopiste on keskustelussa, johon yleisön toivotaan myös itse osallistuvan. Esitelmät pidetään englanniksi. Seminaarin liput maksavat 55 € ja sisältävät lounaan, kahvituksen sekä perjantain pääsylipun Ropeconiin. Seminaari pidetään perjantaina ennen varsinaisen Ropeconin alkamista.

Ropeconin kunniavieraiksi saapuvat Jon Hodgson ja Lynne Hardy

Akateemisen seminaarin lisäksi Ropecon sisältää paljon erilaista ohjelmaa (ks. ohjelmaopas). Vaikka tapahtuman juuret ovat vahvasti roolipelaamisessa ja ei-digitaalisissa peleissä, Ropeconissa on tarjolla monipuolinen kattaus ohjelmaa myös laajemmin pelien ja populaarikulttuurin maailmasta. Ropeconin teemana on tänä vuonna “mytologia” ja tapahtuman kansainvälisiksi kunniavieraiksi saapuvat Jon Hodgson sekä Lynne Hardy.

Jon Hodgson on skotlantilainen pelisuunnittelija, kuvittaja ja kartografi. Hänet tunnetaan erityisesti kuvituksistaan monissa isoissa produktioissa kuten Dungeons & Dragons, Pathfinder ja Warhammer. Hodgson on ollut suosittu vieras pelitapahtumissa ympäri maailmaa ja on odottanut Ropeconiin pääsyä jo pitkään. Hodgson myös omien sanojensa mukaan rakastaa Helsinkiä.

Iso-Britanniasta kunniavieraaksi saapuva Lynne Hardy on toiminut pelialalla kirjoittajana ja toimittajana. Hän on julkaissut myös oman roolipelinsä Cogs, Cakes & Swordsticks. Tällä hetkellä Hardy työskentelee apulaiskustannustoimittajana Call of Cthulhu -roolipelin parissa. Hardy saapuu myös ensimmäistä kertaa Ropeconiin ja odottaa tapahtumaa innolla.

Lisätietoa kunniavieraista löytyy tästä linkistä.

Ropecon 2019

Euroopan suurin vapaaehtoisvoimin järjestettävä roolipelitapahtuma Ropecon järjestetään jo 26:ta kertaa Helsingin Messukeskuksessa 26.7.-28.7.2019. Kolmipäiväinen tapahtuma kokoaa yhteen sekä roolipelaajia että alan ammattilaisia, ja tarjolla on monipuolinen kattaus ohjelmaa. Tapahtuman taustaorganisaationa toimii Ropecon ry, jonka toiminnan tarkoitus on edistää ja kehittää suomalaista rooli-, kortti-, lauta- ja miniatyyripeliharrastusta.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.