Press "Enter" to skip to content

Paossa – Suomen Pakolaisavun roolipeli

TULE PELAAMAAN Suomen Pakolaisavun Paossa-roolipeliä maailman pakolaispäivänä sunnuntaina 20.6.2010!

(Ilmoittautumisaika on valitettavasti päättynyt, mutta laitanpa tämän kuitenkin näkyviin. Lähteenä on Suomen Pakolaisavun julkaisema järjestötiedote kesäkuu 2010, s. 4. Hämmentävästi järjestön omalta verkkosivulta ei löydy asiasta mitään.)

Tervetuloa Helsingin Kumpulaan maailman pakolaispäivänä su 20.6. pelaamaan YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n kehittämää Paossa-peliä, jota viedään syksystä 2010 lähtien myös vastaanottokeskuspaikkakunnille. Peli auttaa ymmärtämään paremmin pakolaisuuden syitä ja pakolaisten kohtaamia vaikeuksia. Pakolaispäivän peliporukkaan kutsutaan pääkaupunkiseudun partiolaisia, Kumpulan kyläaktiiveja sekä leirinvetäjiksi kouluttautuneita maahanmuuttajataustaisia nuoria. Kutsumme paikalle myös tiedotusvälineiden edustajia pelaamaan ja oppimaan lisää maailman pakolaisten tilanteesta. Pelin luonteen vuoksi paikalla ei voi vain käväistä, vaan tapahtumaan on osallistuttava sen alusta loppuun saakka.

Roolipelin osallistujat joutuvat pakolaisen asemaan ja he saavat omakohtaisen kokemuksen niiden ihmisten tilanteesta, jotka tänäkin päivänä joutuvat jättämään kotinsa esimerkiksi sodan tai vainon takia. Roolipeli on tehokas tapa saada ihmiset eläytymään tuntemattomaan tilanteeseen. Sen tarkoituksena on herättää ja vahvistaa tietoisuutta pakolaisasioista ja tuoda ne lähemmäksi oman pelikokemuksen kautta. Käsiteltävät aiheet ovat vaikeita, eikä roolipeliä suositella alle 15-vuotiaille. Paossa-pelissä tunteille ja keskustelulle jätetään paljon tilaa. Tapahtuman lopuksi tiedotusvälineiden edustajilla on mahdollisuus haastatella pakolaisten kanssa työskenteleviä Pakolaisavun ulkomaan hanketyöntekijöitä.

Suomen Pakolaisavun tiedotus- ja kotimaan yksiköt aloittavat syksyllä 2010 uusien vastaanottokeskusten henkilökuntien peluuttamisen. Suunnitelmissa on myös roolipelin järjestäminen vastaanottokeskuspaikkakuntien opettajille ja yli 16-vuotiaille oppilaille.

Aika: sunnuntai 20.6. klo 12-16
Paikka: Kumpulan kylätila, Intiankatu 31, Helsinki

Otathan mukaan ulkoiluun sopivat varusteet. Paikalla tarjolla välipalaa.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset tiistaihin 15.6. mennessä:
Anna-Stiina Lundqvist, Suomen Pakolaisavun tiedotuspäällikkö

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.