Press "Enter" to skip to content

Alfaconin ilmoittautuminen päättyy 1.2.

TIEDOTE

Suomen roolipeliaktiiveille suunnattu tapahtuma Alfacon on julkaissut ohjelmansa (ks. ohjelmalistaus) ja nyt on viimeinen hetki ilmoittautua Otavan Opistolla järjestettävään coniin (ks. ilmoittautumislomake).

Alfacon on nyt kolmatta kertaa järjestettävä pöytäroolipeliharrastuksen kehittämiseen keskittyvä tapahtuma, jossa skeneaktiivit voivat verkostoitua, pelinjohtajat jakaa ideoitaan ja roolipeliteoreetikot hioa ajatuksiaan. Alfaconiin kannattaa lähteä, jos omaa intohimoja kehittää kampanjoistaan tai -maailmoistaan mielikuvituksekkaampia, kokeilla uusia pelityylejä tai tehdä jopa oma peli.

Tapahtuma järjestetään 15.-17.2.2019 ja conin pääsymaksuun (40-55 euroa) sisältyy ruokailut ja valinnan mukaan myös majoitus tapahtumapaikalla.

Tänä vuonna Alfaconin teema on Roolipelaamisen tuhannet kasvot ja viikonlopun ohjelmassa on moneen makuun sopivia työpajoja. Ohjelmassa on niin pelaajalle, pelinjohtajalle kuin pelisuunnittelijalle tai -teoreetikollekin mielenkiintoista tarjontaa. Käytännön apuvälineitä tarjoataan pelien taistelukohtausten parantamiseen, sekä siihen, miten saada pelaajien ja pelinjohtajan odotukset kohtaamaan paremmin. Peligenrejen rajoja rikotaan rohkeasti pelien hybridisointia, sekä romaanin muuntamista peliksi ja toisin päin käsittelevissä pajoissa. Maailmanluontiin viehtyneille tarjoillaan uusia tapoja suistaa yhteiskunta raiteiltaan ja kampanjaa suunnittelevalle löytyy kaksi eri näkökulmista lähtevää työpajaa, jotka molemmat pohtivat hyvän roolipelikampanjan rakennetta hieman eri tavoilla. Sosiaalisen vuorovaikutuksen mekaniikkapaja on jo ennakkoon herättänyt paljon mielenkiintoa ja sen vastapainoksi voi myös pohtia, miten toimii peli, jossa pelaajahahmot ovat toistensa vihollisia. Viime vuoden tapaan työpajoista on luettavissa ennakkomateriaaleja tapahtuman verkkosivuilla ja niihin pääsee käsiksi, vaikkei olisi coniin tulossakaan.

Viime vuoden tapaan Alfaconissa julkistetaan Skenen tila -kyselyn tulokset, joissa kartoitetaan kävijöiden havaintoja roolipeliskenestä ja kunkin oman skenekuplan kuulumisia. Tänä vuonna Alfaconissa ei kuitenkaan kenenkään kuulumistenvaihdon tarvitse jäädä kyselyvastausten varaan, sillä conittajien toisiinsa tutustumista rohkaistaan hauskan ja hyödyllisen kuuloisella Speed Friending -ohjelmalla. Moni skeneaktiivi tuntee toisensa, mutta tällainen matalan kynnyksen tutustumistilanne helpottanee coniin uutena tulijoiden elämää suuresti.

Mielenkiintoinen uutuus ohjelmatarjonnassa on myös Tule kertomaan projektistasi -ohjelma, jossa kukin halukas saa kymmenen minuutin ajan esitelläkseen mitä tahansa omaa projektiaan ja pyytääkseen siitä palautetta tai värvätäkseen vaikka lisää väkeä projektiin. Projekti voi olla mikä tahansa – homebrew-pelisysteemistä coniin, skenaariokokoelmasta blogiin. Alfacon onkin perinteisesti ollut paikka, jossa vanhat projektit löytävät uusia tekijöitä ja uusia projekteja syntyy kuin sieniä sateella!

Lisätietoa
Ohjelma ja tapahtuman verkkosivut
Tapahtuman Facebook-sivu
Ilmoittautuminen Otavan Opiston lomakkeella 1.2. asti.

Jos viime vuoden mallilla mennään, ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen kannattaa kysyä peruutuspaikkoja suoraan Otavan Opistolta.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.