Press "Enter" to skip to content

Uutiskatsaus: tekijätyyppejä haetaan

Tuttuun tapaan keväällä etsitään väkeä tarjoamaan ohjelmaa roolipeliskenen suurimpiin tapahtumiin Ropeconiin ja Traconiin. Myös Suomen roolipeliseura kaipailee lisää toimijoita riveihinsä. Ohjelmahakujen lisäksi mainitsen parista pientapahtumasta, jotka ovat ihan kulman takana.

Viikonloppuna pelaamaan

Pienimuotoisia pelitapahtumia järjestetään tulevana viikonloppuna kaksin kappalein. Hämeenlinnassa on lauantaina (30.3.) Todellisuuspakolaisten järjestämä pelipäivä, jossa on tarkoitus pelailla kaikenlaisia ei-elektronisia pelejä, mitä kävijät sattuvat paikalle tuomaan. Ennakkotietojen mukaan ainakin roolipelejä on hyvin tarjolla.

Samana päivänä (30.3.) Porissa on tarjolla paikallisen Pelikrypta-kaupan pelitapahtuma, jossa mainoksen mukaan keskitytään Fallout, Arkham Horror ja Resident Evil 2 -lautapeleihin. Ennakkolipunmyynti on jo päättynyt, mutta kuulemma oveltakin ehtii oman pääsylipun hankkia.

Pelimahdollisuuksia ei ole koskaan liikaa, joten on ilo nähdä, että jälleen on pientä pelitapahtumaa tarjolla. Kuva: Todellisuuspakolaiset ry

SRS etsii aktiiveja roolipeliprojekteihin

Suomen roolipeliseuran alaisuudessa toimii lukuisia erilaisia roolipeliskenen projekteja, kuten esittelypelaamista järjestävä Peliä pyynnöstä ja tekstivetoista nettiroolipelaamista yhteenkokoava Roperinki (ja onhan Roolipelitiedotuskin SRS:n projekti). Projektien aktiivisuus ja laajuus on kiinni niiden toteuttamiseen osallistuvien roolipeliharrastajien määrästä: kaikki voimavarat tulevat vapaaehtoistyöstä.

Niinpä Suomen roolipeliseura järjestää huhtikuussa (12.-14.4.) Parkanossa Projektipäivät, joiden aikana on tarkoitus rekrytä uusia toimijoita eri projekteihin ja kehittää kunkin projektin toimintaa. Jos siis itseltäsi löytyy intoa panostaa yhteisen roolipelikulttuurin kehittämiseen, kannattaa suunnata paikan päälle vaikuttamaan: ilmoittautumislomake löytyy tästä. Lisäksi jos mielessä pyörii jokin uusi roolipeliskeneä rikastuttava projekti, jonka toteuttamiseen tarvitsisit tukea, niin senkin saa ilmiantaa SRS:lle.

Ohjelmanjärjestäjiä kaivataan Ropeconiin ja Traconiin

Kesän ja syksyn suurtapahtumat Ropecon ja Tracon ovat vielä kuukausien päässä, mutta ohjelmahaku on jo avattu: tarkemmat ohjeet ja ilmoittautumislomakkeet löytyvät kummankin tapahtuman omilta sivuilta (Ropecon ja Tracon). Olipa kyse sitten puheohjelmasta, työpajasta tai pelitoiminnasta, niin ilman muuta kannattaa tarjota ideaansa. Aiempien vuosien tapaan Ropeconin pelinjohtajahaku avataan hieman myöhemmin, mutta esimerkiksi Tampereen Traconiin voi jo tässä vaiheessa ilmoittautua pelinjohtajaksi.

Syyskuinen Tracon jää usein heinäkuisen Ropeconin varjoon, johtuen kenties osaltaan pääsylippujen nopeasta loppuunmyynnistä. Kuva: Tracon ry

Inspiraatioksi mainittakoon, että Ropeconin tämän vuoden teemana on mytologia, kun taas Traconia rakennetaan sankarin matka -teeman ympärille. Ropeconin yhteydessä perjantaina järjestään muuten edellisvuoden tapaan myös akateeminen seminaari, jossa pelitutkijat keskittyvät tänä vuonna pohtimaan figuurien merkitystä ja asemaa ei-elektronisessa pelikulttuurissa.

Larppien lavastevarasto etenee

Mainitaanpa vielä viimeisenä Todellisuuspakolaisten pari vuotta sitten käynnistämästä larppivarusteiden pelastusoperaatio Portaalista. Kyse on siis tavoitteesta koota erilaista larpeissa hyödynnettävää lavaste- ja proppimateriaalia yhden katon alle, jotta sen lainaaminen eri pelejä varten kävisi helpommin. Vanha varasto alkoi olla liian heikossa kunnossa tavaroiden kunnossapitoa ajatellen, joten tyhjentämisurakan jälkeen tavarat on saatu Hämeenlinnassa uusiin hyllyihin.

Proppivarasto ei ole vielä aivan valmis, mutta kokonaisuus alkaa jo hahmottua, kun väliaikaisvarastoa on päästy tyhjentämään lopulliseen varastotilaan. Tarjolla on kaikenlaista tavaraa asusteista esineisiin: Mira Suovasen kuvaama video kertoo nykytilanteesta parhaiten. Lavastevarasto Portaali madaltaa larpin järjestämisen kynnystä, koska kaikkea tavaraa ei tarvitse haalia eri paikoista ja omaan laskuun. Toivotamme siis Todellisuuspakolaisille voimia projektin loppuunsaattamiseksi!

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.