Press "Enter" to skip to content

Traconin ropet

Tampereen roolipelitapahtuma Tracon järjestetään tänä viikonloppuna (3.-4. syyskuuta). Aiemmin onkin jo ollut puhetta puheohjelmasta, nyt mainostan roolipelitarjontaa.

Dungeons & Dragonsin koko kirjo

Isoimmassa roolissa Traconin ropetarjonnassa taitaa olla D&D. Tarjolla on skenaarioita niin vanhan koulukunnan malliin Lamentations of the Flame Princess -pelillä kuin tuoreempiakin versioita Pathfinderin esittelypelien ja neljännen laitoksen skenuna. Nyt jos koskaan on tilaisuus tutustua ja vertailla D&D:n eri versioiden eroja ja yhtäläisyyksiä.

Kaikkiaan tarjonta on varsin laajaa. Perinteiseen makuun löytyy mm. Wereworlf the Forsaken ja RuneQuest. Kokeellisesta pelaamisesta pitävien kannattaa puolestaan puskea itsensä johonkin vapaamuotoiseen peliin (Amberia ja maailmanluomista tarjolla) tai ihmettelemään Rajakatse-demon roolipelaamista virtuaalitodellisuudessa.

Ilahduttavasti tarjolla on myös tuoreiden suomi-julkaisujen pelauttamista: listalta löytyy Generian legendat ja tanskalaisten pelien kokoelmasta poimittu Slaaraphenland.

Pelit on aikataulutettu siten, että salissa Opus 4 on viisi rinnakkaista pelipöytää. 20 pelin tarjonta on jyvitetty siten, että ilman pelejä joutuu kärvistelemään vain sunnuntaiaamuna klo 04-10. Vaihtoehtoja ja pelaamista siis piisaa.

Suomipöytä, otto 2

Tämän aikataulutetun pelaamisen lisäksi pelimeininkiä tarjoilee myös laaja joukko kotimaisia pelisuunnittelijoita. Myyntipöytien kulmilla pääsee mitä todennäköisimmin nauttimaan lyhyemmässä tai pidemmässä siivussa ainakin Bliaronista, Generian legendoista, Pyöreän pöydän ritareista ja Vapauden miekoista (Myrrysmiesten tuorein projekti).

En olisi ihan niin varma, että koko tarjonta on vielä tässäkään. Parikin skeneaktiivia on vähän puhellut, että voisi hyvin vetää erinäisiä pelejä vapaammalla aikataululla ja yleisön kiinnostuksen mukaan. Huhut kertovat mm. 3:16 Carnage Amongst the Stars ja Stalker -peleistä.

Näitä pippaloita ei auta missata. Tampereella on tänä viikonloppuna kissanpäivät roolipelaajille.

3 Comments

  1. Nuurori Nuurori 05.09.2011

    Verilöyly tähdissä jätettiin väliin, mutta muuten oli hyvät pelit ja hyvää seuraa. kthxbye ja tervetuloa uudestaan 🙂

  2. […] Roolipelitiedotuksen puolella olikin aikoinaan juttua, saimme Traconiin varsin näyttävän kavalkaadin kotimaisia roolipelijulkaisijoita. Paikalla […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.