Press "Enter" to skip to content

Suomen roolipeliseura kutsuu taas suunnittelemaan suuria

Suomen roolipeliseura ry:n vuosikokous järjestetään Orivedellä lauantaina 30.10.2021. Itse kokoukseen voi osallistua myös etäyhteyksien kautta, mutta viime vuoden koronatauon jälkeen SRS:n hallitus kutsuu nyt taas seuran jäseniä, aktiiveja ja uusia toiminnasta kiinnostuneita viikonlopun mittaiseen livetapahtumaan Orivedelle. Viikonloppua vietetään mökkeillen ja vuosikokouksen sääntömääräisten asioiden lisäksi kehitetään yhdistyksen moninaisia projekteja, ja tietenkin myös pelataan.

Hallitus kutsuu erityisesti kaikki seuran projektien aktiivit ja projekteista kiinnostuneet viettämään Toivolan tukkikämpällä koko viikonlopun projektien suunnittelun ja toiminnan kehittämisen parissa. Jos vanhat merkit pitävät kutinsa, sauna lämpiää ja maljoja nostetaan -ehkä erityisesti nyt kun seura on selvinnyt kahdesta koronan kurittamasta vuodesta.

Seuran siipien suojassa on useita erilaisia suomalaista roolipeliskeneä sen eri puolilla kehittäviä projekteja, joista Roolipelitiedotuskin on yksi. SRS:n toiminta tapahtuu hallituksen pyörittämää yhdistysbyrokratiaa lukuunottamatta täysin itsenäisten projektien ja pidempien toimintojen kautta. Tällaisia ovat esimerkiksi pöytäroolipelaamisen kehittämisestä kiinnostuneita yhteen kokoava tapahtuma Alfacon, ja Peliä pyynnöstä -toiminta, joka tarjoaa tapahtumiin oheisohjelmaksi erityisesti ensikertalaisille suunnattuja, lyhyitä pöytäroolipelimaistiaisia. SRS perustettiin nimenomaan projektien tueksi -hallitus tarjoaa projekteille järjestön tuen, auttaa tekijöiden rekrytoinnissa ja koordinoinnissa, mutta kunkin projektin tiimi päättää kuitenkin itse, mitä projektissa haluavat tehdä.

Vuosikokouksen ohjelmaan kuuluu seuran toimintavuoden 2022 toimintasuunnitelmasta päättäminen, sekä puheenjohtajan, varapuheenjohtajan ja hallituksen jäsenten valitseminen sitä toteuttamaan. Ehdolle näihin pesteihin voi asettua kuka tahansa aiheesta kiinnostunut, sillä aiempaa kokemusta yhdistystoiminnasta ei edellytetä, vaan uudet hallituslaiset perehdytetään pestiinsä konkareiden toimesta. Tarkemmin hallituspesteistä ja muista avoimista tehtävistä voi kysellä seuran omalla Discord-serverillä. Toimintasuunnitelman luonnos vuodelle 2022 on pian tulossa jäsenten ja muiden kiinnostuneiden kommentoitavaksi ja tämä onkin hyvä hetki vaikuttaa, vaikkei itse kokoukseen pääsisi paikalle.

Eri projektien työryhmät päättävät itse omista jäsenvalinnoistaan, mutta useimmissa projekteissa on aina tilaa uusille kiinnostuneille. Olisitko sinä innokas esittelemään pöytäroolipelitoimintaa vasta-alkajille, kirjoittamaan haastatteluja ropeskenen tekijöiden uusista projekteista, tai kenties kehittämään turvallisempaa roolipelikulttuuria? Näihin, ja moneen muuhun teemaan löytyy seuralta projekteja -ja jos sinulla on uusi projekti-idea, seura on myös aina avoin myös uusille projekteille! Nopeimmin seuran projekteihin saa yhteyden SRS:n Discord-serverillä.

Jos roolipeliskenen kehittäminen joko yhdistystoiminnan tai projektien kautta kiinnostaa, kannattaa siis suunnata Orivedelle kuun lopussa. Tapahtumaan ilmoittautuminen on auki ja lisätietoja löydät Suomen roolipeliseuran verkkosivuilta >klick<

Kirjoittaja on Suomen roolipeliseura ry:n ensimmäinen puheenjohtaja

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: