Press "Enter" to skip to content

Roolipelitapahtuma Helsingissä helmikuussa

Helsingin yliopiston roolipelijärjestö Alter Ego järjestää 19.-20. helmikuuta pienimuotoisen roolipelitapahtuman, jonka ehdin tuoreeltaan ristimään Alterconiksi.

Kyseessä on periaatteessa rento peliviikonloppu Alter Egon kerhohuoneella (Uudella ylioppilastalolla, Mannerheimintie 5B), johon alteregolaiset kokoontuvat pelaamaan mikä nyt sattuu huvittamaan (usein erityisesti kortti- ja lautapelejä). Näitä järjestetään tavallisesti parin kuukauden välein. Kysyin kuitenkin, saisiko tähän helmikuiseen tapahtumaan kutsua myös järjestön ulkopuolista väkeä ja vastaus oli että sehän on vain positiivista näkyvyyttä järjestölle. Talvinen Altercon kutsuu siis juuri sinua roolipelaamaan Helsingin ydinkeskustaan!

Käytännön huomioita

Tarjolla on siis vapaamuotoista roolipelaamista Alter Egon kerhohuoneella. Itse tapahtuma on ilmainen, mutta varsinkin kauempaa saapuvien kannattaa varata mukaan ruokarahat Helsingin Kaivopihan lähistön ravintoloita varten ja keksiä jostain itselleen yösija. Hieman hämmentävästi paloturvallisuussyistä kerhohuoneella saa kyllä pelata yön läpeensä, mutta ei nukkua.

Jotta homma sujuisi mahdollisimman jouhevasti, niin pyydän kutsuun tarttuneita ilmoittamaan tulostanne minulle (sami.johannes.koponen[at]gmail.com). Välitän viestiä edelleen Alter Egon hallitukselle, jotta he osaavat tarpeen vaatiessa hankkia vähän lisää tilaa ja ehkäpä tuoda paikalle jotain pientä purtavaakin. Kerro siis sähköpostitse seuraavat tiedot:

 • montako teitä on tulossa? (eli ota kaveritkin mukaan)
 • onko huolia ja murheita yösijan suhteen? (jos on, koitetaan järjestää jotain)
 • onko jotain, mitä voisitte itse pelauttaa muille (pelitestikama on vallan pop) jossain välissä
 • muuta mitä järjestävän tahon pitäisi tietää tai mitä haluat kysyä

Vastaus haasteeseen

Olen itse maailmalla kierrellessäni huomannut tällaisen pienimuotoisen pelitapahtuman olevan varsin ketterä eläin roolipelikulttuurin parantamiseksi. Monipuolinen ohjelma pitkine puheineen ja erikoisine työpajoineen ei oikeasti tarvitse mitään järjestettyä aikaa tai tilaa, vaan tapahtuu joka tapauksessa spontaanisti harrastajien kohdatessa toisensa. Oikeasti tarvitaan vain yhteisesti sovittu aika ja paikka, jossa istua saman pelipöydän ääreen. Viime kädessähän roolipeliharrastus on pelaamista, eikä muuta.

Roolipelifoorumi Pelilaudalla puhuttiin talvisesta pelitapahtumasta marraskuussa, mutta kuten tavallista, puheeksi jäi. Roolipelikulttuurissamme ei ole oikein mitään instituutioita, vaan kaikki tapahtuu yksittäisten harrastajien toimesta. Niinpä päätin iskeä kiinni ja katsoa, mitä tapahtuu.

Kuten tuossa Pelilaudan keskustelun aloitusviestissä todetaan, niin eräs keskeinen syy tässä on tietysti Oulun kepittäminen. Oulun yliopiston roolipelijärjestön Cryon Maracon on vuosi vuoden perään kantanut minicon-perinteen soihtua Suomen kaamoksessa, mistä heille on osoitettava kunniaa. On kuitenkin korkea aika tasoittaa puntit ja näyttää pohjoisen suunnalle, että kyllä täällä Etelä-Suomessakin osataan roolipelata.

2 Comments

 1. Sami Koponen Sami Koponen Post author | 10.02.2011

  Alter Egon virallinen tiedote samasta tapahtumasta näyttää tältä:

  Pelitapahtuma Altercon 19. – 20.2. 2011

  Helsingin yliopiston roolipeliyhdistys Alter Ego isännöi 19. – 20.2. Altercon-pelitapahtumaa, johon ovat tervetulleita paitsi järjestön jäsenet, myös muut roolipelaamisen ja sen lieveilmiöiden harrastajat. Kyseessä ei ole mikään suuri con, vaan hieman laajennettu versio AE:n perinteisistä peli-illoista. Peli-iltojen tyypillistä ohjelmaa ovat olleet kevyet oneshot-roolipelit, minilarpit norjalais-jeeppiläisen koulukunnan hengessä, sekä erilaiset lauta- ja korttipelit.

  Missä ja milloin

  Con järjestetään Alter Egon kerhohuoneissa ja tilaisuutta varten varatuissa kokoushuoneissa Uudella ylioppilastalolla, osoitteessa Mannerheimintie 5B. Kerhohuone sijaitsee neljännessä kerroksessa, ja tiloja ennestään tuntemattomien onkin selkeintä aloittaa tapahtumaan tutustuminen sieltä. Mikäli ulko-ovi ei ole auki, pääsee sisään soittamalla ovesta löytyvään puhelinnumeroon.

  Paikalle voi saapua lauantaina 19.2. kello 12.00 alkaen. Koska myös järjestäjien on joskus nukuttava eikä tiloissa saa yöpyä, on todennäköistä että paikalta joutuu poistumaan jossain vaiheessa yötä. Sunnuntaina ovet avataan jälleen, viimeistään klo 14.00, ja tapahtuma jatkuu sunnuntain myöhäisiltaan asti.

  Ohjelma

  Erityistä ennalta laadittua ohjelmaa ei conin puolesta tarjota, vaan lauta-, kortti-, rooli- ja miniatyyripelaamisesta kiinnostuneille on tarjolla pelitilaa ja -seuraa, ja käytettävissä on myös Alter Egon pelikokoelma. Jos haluat vetää jotakin tiettyä peliä (tai järjestää muuta ohjelmaa) tiettyyn aikaan, voit ilmoittaa asiasta etukäteen conin järjestäjille, jotka mahdollisuuksien mukaan varaavat pelillesi tilaa ja tiedottavat siitä.

  Ruoka ja juoma

  Omia ruokia mukaan ottaville on käytössä rajallisesti jääkaappitilaa ja keittiö ruokien valmistamiseen. Tämän lisäksi Uuden ylioppilastalon läheisyydestä löytyy ravintoloita moneen makuun. Vaikka Alter Egon peli-illat perinteisesti kulkevatkin nimellä Peliä, Partya ja Purtavaa, on “partyn ja purtavan” mukaan ottaminen jokaisen osallistujan omalla vastuulla.

  Alkoholin kohtuullinen ja sivistynyt nauttiminen on sallittua Alter Egon kerhohuoneella, mutta tämän nautiskelun on myös pysyttävä siellä. Alkoholijuomien vieminen muihin tapahtumaa varten varattuihin tiloihin on ehdottomasti kielletty.

  Kaikissa coniin liittyvissä kysymyksissä pyydämme ottamaan yhteyttä tilaisuuden järjestäjiin, eli Alter Egon hallitukseen. Osoite on hallitus[at]alterego.fi

  Tervetuloa pelaamaan!

  • Rami Sihvo Rami Sihvo 15.02.2011

   Olen muuten Sami hukannut kovalevyonnettomuuden takia kaikki sähköpostiosoitteet enkä ole sinun sähköpostiasi löytänyt mistään 😉 Asiaa olisi eli aika ankeaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.