Press "Enter" to skip to content

Roolipelitapahtuma Espoossa elokuussa

Suomen Pathfinder Society (PFS) järjestää 7.-9.8.2015 Espoon Otaniemessä Mreicon-nimisen pelitapahtuman, jossa on tarjolla Pathfinder Societyn pelejä. Alustavan aikataulun mukaan viikonlopun aikana on tarkoitus pelata kymmenkunta skenaariota.

Kysäisin Mikko Rekolalta, uudelta PFS:n Suomen aluekoordinattorilta, mistä oikein on kyse. Vastauksista syntyi lyhyt haastattelu.

Sinut nimitettiin kuukausi sitten Pathfinder Societyn Suomen aluekoordinaattoriksi. Miltä nyt tuntuu?

Nyt tuntuu aika samalta kuin vielä puoli vuotta sitten. Mitä nyt ego on ainakin kaksinkertaistunut. Arki pyörii samalla tavalla kuin ennenkin pääkaupunkiseudun PFS-kuvioita pyöritellen. Sen lisäksi seuraan Oulun ja Tampereen PFS-skenen kehitystä ja koitan miettiä miten saisimme säännöllisiä pelejä alkamaan myös muissa kaupungeissa.

Kirjoittelin taannoin (lue tästä), että Pathfinder Society on saanut viime vuosina paljon näkyvyyttä kotimaisessa harrastusskenessä. Onko PFS kasvanut myös pelitapahtumien ulkopuolella, jos mitataan pelaajien määrää ja vuoden aikana pelattujen skenaarioiden määrää?

PFS on ollut vahvassa nousujohteessa jo jonkin aikaa. Meillä alkaa olla jo paljon vakiintuneita pelaajia ja pelinjohtajia, jotka ottavat uusia pelaajia mielellään vastaan. Lisätietoa peleistä löytyy Pelilaudan foorumilta. Uusia pelaajia ilmestyy skeneen tipoittain. Usein coneista tarttuu muutama, mutta varsinkin säännölliset avoimet ja aloittelijaystävälliset tilaisuudet ovat osoittautuneet avaimeksi uusien pelaajien löytämisessä. Parasta on kun joku innostuu ja vetää kaverinsakin mukaan toimintaan.

Mreicon järjestetään nyt ensimmäistä kertaa. Mikä innosti pistämään pystyyn pelitapahtuman?

Espoon Otaniemessä on viime vuoden keväästä lähtien pidetty avoimia roolipelipäiviä, jotka ovat osoittautuneet oikein suosituiksi. Olemme saaneet säännöllisesti kahdesta kolmeen samanaikaista peliä aikaan. Ajattelin että olisi joskus hauska vetää pelipäivissä uusille pelaajille Ropeconista tuttuja monen pöydän spesiaaliskenuja. Pikkuhiljaa ajatus sitten kehittyi koko viikonlopun mittaiseksi coniksi juhlistamaan pelipäivien hyvin alkanutta taivalta. MreiCon myös tasaa loppuvuoden PFS-conitarjontaa pääkaupunkiseudun suuntaan, kun se muuten on esimerkiksi Traconin johdosta keskittynyt vähän pohjoisempaan.

Onko Mreicon avoin uusille pelaajille, jotka haluaisivat tutustua PFS:n toimintaan vai onko se tarkoitettu enemmän pitkäaikaisten aktiivipelaajien iloksi?

MreiCon on avoin kaikille ja ilmainen. Roolipelipäivien perinteitä kunnioittaen uusille pelaajille löydetään aina tilaa!

One Comment

  1. […] järjestettiin senkin edestä. Valocon, Maracon, Hypecon, Otamocon (ks. raportti), Mreicon (ks. haastattelu) ja X-con ovat kaikki osoituksia skeneaktiivien ponnisteluista ja siten skenen […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.