Press "Enter" to skip to content

Lisää roolipelitapahtumia: Hypecon ja Otamocon

Kuluva vuosi tuntuu olevan poikkeuksellisen vilkas roolipelitapahtumien suhteen. Hyvinkäällä 27.6. järjestettävä Hypecon on pääsääntöisesti animetapahtuma, mutta monimuotoinen peliohjelma – ja roolipelaaminen sen osana – on huomioitu. Otamocon 27.-28.6. puolestaan on esimerkki kodikkaasta miniconista, jollaisen kuka tahansa skeneaktiivi voisi järjestää.

Hypecon jo neljättä kertaa

Hypecon on tapahtuman verkkosivujen mukaan syntynyt Hyvinkään Nuorisopalvelujen anime- ja Warhammer-kerhojen innokkaiden kävijöiden voimin. Tapahtumassa ei perinteisesti ole muita järjestäjiä kuin vapaaehtoiset nuoret, jotka järjestävät juuri sellaista ohjelmaa kuin mikä heitä kiinnostaa.

Järjestäjät ovat selvästi onnistuneet, koska kävijämäärä on noussut tasaisesti kuluneiden neljän vuoden aikana. Viimevuotinen 1150 kävijää on jo yli kaksinkertainen ensimmäisen vuoden kävijämäärään verrattuna. Kävijämäärän nousu on johtanut myös tapahtumapaikan vaihtamiseen: tänä vuonna Hypecon järjestetään osin Vanhalla Villatehtaalla ja osin Hyvinkään kaupungintalolla (ks. reittiohjeet).

Tapahtuman ohjelmakarttaa ei ole vielä julkaistu, mutta pelipuolella luvassa on ainakin Warhammer-miniatyyripeliä ja Magic: the Gathering -korttipeliturnauksia. Roolipeliohjelma on kuulemma ollut aiempina vuosina muutamien Pathfinder-sessioiden varassa, mutta tänä vuonna Hypeconiin saapuu myös roolipelaamisen esittelypiste Traconista tuttuun tyyliin. Esittelypistettä luotsaa Eero Tuovinen, joten kannattaa ottaa yhteyttä häneen (kommenttia vain tämän blogiviestin loppuun), jos haluat lähteä mukaan tiimiin vetämään roolipelejä Hypeconiin!

Otamocon: harrastajalta harrastajalle

Old School Renaissance (OSR) -liikkeen eli Dungeons & Dragons -roolipelin varhaisversioiden pelaamiseen keskittyneen liikkeen edustajana tunnettu “Thaumiel Nerub” järjestää tänä kesänä pienimuotoisen roolipelitapahtuman kotipaikkakunnallaan Siikaisissa 27.-28. kesäkuuta. Tapahtumapaikkana on Thaumielin koti tai ainakin sen piha-alue.

Kyse on eräänlaisesta roolipeliharrastajien kokoontumisajoista, eli varsinaista järjestettyä ohjelmaa ei liiemmälti ole luvassa. Roolipelaamiseen tarjoutuu kuitenkin varmasti mahdollisuuksia, Thaumiel itse ainakin tahtoo vetää hiljan julkaistun D&D-skenaarionsa Temple of Greed.

Thaumiel on itse ollut varovainen tapahtuman linjausten suhteen, mutta itse toivon, että Otamocon voisi toimia OSR-skenen eräänlaisena näyteikkunana. Thaumiel on jo saanut luvan myydä tapahtumassa muutamia OSR-skenuja ja toivon mukaan myös ohjelmaan saadaan paljon tilaisuuksia pelata Dungeons & Dragons -roolipeliä. Kannattaa myös tulla katsomaan, miten kätevästi tällainen pienimuotoinen minitapahtuma toimii.

Otamoconista kiinnostuneet voivat lukea tarkemmin Thaumielin blogauksesta ja kysellä häneltä Pelilaudan foorumiketjussa.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.