Press "Enter" to skip to content

Ideoita Ropecon-suunnitelmiin

Ropecon alkaa ylihuomenna ja ohjelmaa on taas tarjolla rutosti. Valinnanvaikeuksien kanssa kannattaa katsastaa, mitä muut harrastajat ovat suositelleet.

Blogosfäärin kannanottoja

On tavallista, että conien alla moni julkaisee blogissaan omia reittisuunnitelmiaan Ropeconin ytimeen. Esiintyjien kohdalla tämä tarkoittaa usein myös omien ohjelmanumeroiden listaamista. Ohessa siis muutamien kotimaisten skeneaktiivien conisuunnitelmia.

  • Ville Vuorelan suosituksiin kuuluu monipuolista luento-ohjelmaa
  • Jukka Särkijärven tavoittaa conista pelinjohtamasta Pathfinderia ja luennoimasta, mutta hän listaa myös itseään kiinnostavaa ohjelmaa
  • Mike Pohjola on monialainen taiteilija ja niinpä hänen coniohjelmastaan löytyy sekä romaanin julkaisutilaisuus että retrospektiiviä kansainvälisestä larpista
  • Redemundin killan väki pitäytyy suosituksissaan pöytäpeliohjelmaan

Roolipelitiedotus suosittelee

Olen tavannut kirjoittaa poimintoja ohjelmasta eritoten kotimaisen pelijulkaisujen kannalta. Mukana on myös muutamia muita ohjelmanumeroita, jotka käsittelevät skenen kannalta ajankohtaisia aiheita. Otsikot toimivat tuttuun tapaan linkkeinä ohjelmien tarkempiin kuvauksiin.

Pelijulkaisutilaisuudet

Tulevia pelejä

Muuta mielenkiintoista

Kokemuksia uusista peleistä

Conista löytyy tänäkin vuonna Kokemuspiste-niminen paikka, jossa on mahdollista tutustua ei-elektronisten pelien laajaan kirjoon. Messukeskuksen Talvipuutarhassa toimivassa tilassa on tarjolla myös tulevien pelien testausta, 3D-tulostukseen tutustumista, figumaalaamisen opetusta sekä hengähdyspaikaksi tarkoitettu Turvasatama.

Roolipeliohjelmaa on runsaasti, mutta mainitsen niistä erityisesti näytelmäpelit tai freeform-pelit, kuten niitä conissa nimitetään. Kyse on usein valmiiksi käsikirjoitetusta skenaariosta, joka pelataan eräänlaisena pöytäpelaamisen ja larppaamisen välimuotona. Näytelmäpelit ovat mukavassa nosteessa kansainvälisessä skenessä, joten jokaisen aikaansa seuraavan skenestelijän on hyvä käyttää Ropeconin tarjoama tilaisuus hyödykseen ja tutustua niihin.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.