Press "Enter" to skip to content

Haastattelussa: Alfaconiitit 2021

Vuoden 2021 Alfaconin alfaconiitit eli pääjärjestäjät valittiin Suomen roolipeliseura ry:n hallituksen kokouksessa jo helmikuussa, siis melkein heti kun edellinen Alfacon oli ovensa sulkenut. Ennätysnopea alfaconiittien löytyminen takasi tiimille hyvän etumatkan suunnittelussa, joten suunnitelmat ovat jo pitkällä. Alfacon on Suomen roolipeliseura ry:n projekti, joka järjestetään myös vuonna 2021 yhteistyössä Otavan Opiston kanssa ja päivänmääräkin on jo selvillä: 12.-14.2.2021. Ensi vuoden Alfaconia järjestämään valikoitui kolmikko, jolla on kokemusta paitsi Alfaconeista, myös monenlaisista muista tapahtumista ja roolipelikulttuurista laajemmaltikin. Seuraavassa siis tuoreet alfaconiitit Tanja Kuusniemi, Sami Kyllönen ja Pekka Hänninen kertovat ajatuksiaan Alfaconin tulevaisuudesta.

Kuvassa uudet alfaconiitit Tanja Kuusniemi, Pekka Hänninen ja Sami Kyllönen dramaattisen hämmästyneen näköisinä
Uudet alfaconiitit Tanja Kuusniemi, Pekka Hänninen ja Sami Kyllönen hämmästyneenä heille langenneesta vallasta ja vastuusta.

Keitä te olette ja miksi haluatte järjestää Alfaconia? 

Pekka on pitkän linjan pelinjohtaja, jolle Alfacon on vuoden huippukohtia. Tanja on oululainen pelinörtti, tapahtumatuottaja ja Noppatuurin vakikasvo, joka haluaa tuoda Alfaconiin ripauksen elämyksellisyyttä. Sami on vanha roolipelaaja, opettaja ja melko uusi coninkävijä, joka on innoissaan Alfaconin inklusiivisuudesta ja upeasta tunnelmasta, ja haluaa varmistaa niiden jatkuvuuden. 

Miksi ja miten juuri teistä tuli alfaconiittitiimi?

Kaikilla kolmella kaava oli hyvin samankaltainen: Headhunttaus + kaverin painostus/tuki + halu varmistaa tapahtuman jatkuvuus = profit?

Mikä tekee teille Alfaconin?

Meistä on hienoa, että Alfaconissa pääsee kehittämään itseään ja ideoitaan ja keskustelemaan roolipeleistä sydämensä kyllyydestä. Lisäksi Alfacon on siitä harvinaislaatuinen tapahtuma, että se selkeästi palvelee myös edistyneempiä roolipelaajia.

Olitte kaikki myös tämän vuoden Alfaconissa, mitkä olivat kohokohtanne vuoden 2020 conissa?

Pekalle Alfaconin kohokohta oli Pelinjohtaja kapellimestarina -työpaja, Tanjalle lauantaiaamupäivän improteatterityöpaja. Samille kaikki työpajat oli upeita, mutta kohokohta oli kun sunnuntain brunssin jälkeen huomasi, että on onnellinen.

Onko teillä jo muotoutunut päätavoitteita tai teemoja vuoden 2021 Alfaconille?

Haluamme edelleen tarjota mahdollisimman hyvät puitteet kehittää omaa harrastusta eteenpäin. “Positiivisia pelejä ja pelaamista” on teemana pyörinyt kuviossa vuoden 2020 Alfaconista saakka. Lisäksi turvallisuus, inklusiivisuus, moniäänisyys ja hyvinvointi ovat meille tärkeitä asioita. 

Kuvassa Tanja, Pekka ja Sami laupean julistavaisilla ilmeillä.
Tanja, Pekka ja Sami ovat jo aloittaneet tulevan conin suunnittelutyön ja lupaavat vaalia Alfaconin rakkaimpia perinteitä myös vuoden 2021 conissa.

Mitä aiotte muuttaa tai kehittää Alfaconissa ja mitä säilyttää?

Yhteenkuuluvuuden henki halutaan jatkossakin säilyttää, samoin kuin Otavan opiston tarjoamat mainiot puitteet. Työpajamuotoisuutta ja filosofista tapaa puhua pelaamisesta vaalitaan ja vahvistetaan entisestään, mekaanisen ja teoreettisen diskurssin yli. Lisäksi Alfaconia edeltävää ja conin aikaista viestintää lisätään ja monipuolistetaan (esimerkiksi kävijäkertomuksilla). Alfacon keskittyy edelleen keskusteluun pelaamisen sijaan. Ensi Alfaconiin toivotamme tervetulleeksi myös erilaisia miittejä.

Milloin ja mistä Alfacon 2021 -tapahtumasta kuullaan lisää?

Tavoitteena on, että Ropeconiin mennessä ollaan jo hyvässä vauhdissa! Ajankohtaisimmat tiedot löydät SRS:n sosiaalisista medioista ja Discord-palvelimelta sekä Alfaconin verkkosivuilta.

Alfacon 2021 järjestetään siis 12.-14.2.2021 Otavan Opistolla ja tapahtumalla on jo Facebook-tapahtuma.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.