Press "Enter" to skip to content

Game Jam, Alfacon, Ropecon

Vuosi lähtee napakasti käyntiin, kun suuntaa larppijameihin kirjoittamaan larppia, Alfaconiin pohtimaan roolipelaamista ja Ropeconiin käsittelemään elämää.

Kaksi vuorokautta riittää larpinkirjoittamiseen

Finnish Game Jam on usealle eri paikkakunnalle sijoittuva tapahtuma, jossa tarkoituksena on tehdä pelisuunnittelua tiukassa aikaraamissa. Roolipelaajia kiinnostanee eritoten Helsingissä Töölön kirjastossa 26.-28. tammikuuta järjestettävät larppijamit, jossa siis pyritään kirjoittamaan mahdollisimman valmis larppi 48 tunnissa. Aiempaa kokemusta larpinkirjoittamisesta ei vaadita ja pelisuunnittelua tehdään tiimeissä, joten kukaan ei jää haasteen kanssa yksinään. Osallistuminen on maksutonta, mutta pitkänmatkalaisten kannattaa huomata, että Töölön kirjasto ei noudata poikkeuksellisia aukioloaikoja. Tapahtumapaikalla ei siis voi puuhastella kahta vuorokautta putkeen ja onhan toki muutenkin hyvä idea käydä välillä lepäämässä.

Näihin larppijameihin osallistuminen on maksutonta, mutta ilmoittautua pitää viimeistään 21. tammikuuta. Vastuuhenkilöiden yhteystiedot ja ilmoittautumislomake löytyvät tästä linkistä. Kannattaa toimia ripeästi, tätä kirjoittaessa jäljellä on enää 12 paikkaa.

Alfaconin ohjelmalistaus näkyvillä

Pöytäpeliskenen kohtaamispaikaksi nimetty Alfacon järjestetään Mikkelissä 16.-18. helmikuuta. Tapahtumaan pitää ilmoittautua etukäteen ja ilmoittautumisaika päättyy ensi sunnuntaina eli 14. tammikuuta. Tapahtumassa on pyritty eroon perinteisistä coniluennoista kohti vuorovaikutuksellisempaa työpajatoimintaa. Tämän toteutuminen riippunee kustakin ohjelmanjärjestäjästä erikseen, mutta epäilemättä ainakin keskusteluille on runsaasti tilaa. Ohjelmaa ei ole tätä kirjoittaessa vielä aikataulutettu, mutta sisältö näkyy Alfaconin sivuilta.

Alfaconin tapahtumapaikkana on Otavan opisto, josta löytyy hyvät majoitus- ja ruokailumahdollisuudet. Näihin kannattaa tarttua, koska Otavassa ei liiemmin putiikkeja ole eikä Mikkelin keskustaan pääse bussikyydillä aivan noin vain. Tarkemmat tiedot sijainnista ja ilmoittautumislomake löytyvät tästä linkistä.

Ropeconin teemoina elämä ja yhteisö

Ropeconin blogissa tiedotetaan, että Ropecon järjestetään edellisvuosien tapaan Helsingin Messukeskuksessa. Ajankohta on 27.-29. heinäkuuta. Kyseessä on juhlavuosi, sillä coni on nyt neljännesvuosisadan ikäinen. Kenties tästä johtuen teemaksi on valittu “elämä ja yhteisö” heijastelemaan Ropeconia ja peliharrastajia itseään. Teemat antavat hyvät eväät pohdiskella toisaalta skenellemme leimallista vapaaehtoistyötä ja toisaalta muutoksia, joita ovat vuosien varrella kohdanneet sekä peliharrastajat, Ropecon että koko roolipeliskene.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.