Press "Enter" to skip to content

Tervehdys uusille lukijoille

Jo perinteeksi muodostuneen tavan mukaisesti olen Traconissa mukana esittelemässä roolipelaamista ja mainostamassa Roolipelitiedotusta. Mainostus on näyttäisi edellisvuosina tehonneen, koska kävijäpiikit osuvat pelitapahtumien jälkeen. Ohessa lyhyt esittely suomalaisesta roolipeliskenestä.

Tämä Roolipelitiedotus, jota juuri par’aikaa luet, on tarkoitettu eräänlaiseksi roolipeliskenen satamaksi. Tänne on koottu monta linkkiä, jotka johtavat syvemmälle roolipeliskenen saloihin. Roolipelitiedotuksessa on tavannut olla myös roolipelaamiseen liittyviä uutisia, mainoksia, raportteja ja muuta yleistä roolipelikulttuuriin liittyvää tiedotusta.

Aloittelijan avuksi

Jos roolipelaaminen on kaikkiaan sinulle kokolailla uusi juttu, niin kannattaa lukea Mitä roolipelaaminen on? -sivun esittely. Myös Roolipeliharrastuksen aloittaminen -sivulta löytynee hyödyllistä tietoa aloittelijan näkökulmasta.

Perinteisesti roolipeliharrastus aloitetaan joko jo pelaamista harrastavien kavereiden kautta tai omatoimisesti teksteihin tutustumalla. Ensimmäisen kohdalla kyse on siis peliseuran löytämisestä, johon apua voi katsastaa Roolipeliyhdistyksiä-sivulta. Jos niistä ei tärppää, niin voit myös koittaa jättää peliseuran etsintäilmoitustasi Pelilauta-foorumin ilmoitustaululle. Foorumi vaatii rekisteröitymisen, joten peliseuran etsimisen lisäksi voi myös käydä juttusille muiden roolipeliharrastajien kanssa. Pelilaudalla voi myös kysellä tarkemmin roolipelaamisesta, aktiivit vastaavat kyllä varmasti.

Viime vuosina on julkaistu pari aloittelijoille suunnattua roolipeliä – ehkä pääsitkin pelaamaan niitä jo Traconissa. Astraterra (linkki kotisivulle) on sen scifi-pelin nimi, jossa pelataan kaukoportteja hyödyntäviä tutkimusmatkailijoita. Myrskyn sankarit (linkki kotisivulle) puolestaan on fantasiapeli keisarin valtaa vastustavista kapinallisista viherhupuista. Suomenkielisiä roolipelejä on toki lukuisia muitakin. Voit vaikka kurkata lyhyet esittelyt Suomenkieliset roolipelit -sivulta.

Roolipelitiedotuksen muut linkit

Roolipelitiedotuksen etusivun oikea reuna on tarkoitettu käteväksi linkkikirjastoksi, josta löytää paljon tietoa roolipelaamisesta. Ylimpänä on tapahtumakalenteri, josta voi katsastaa missä on seuraava roolipelitapahtuma. Aktiivisimmat blogit ja foorumit tarjoavat reittejä muiden roolipelaamista koskevien tekstien äärelle. Erityisesti kannattaa katsastaa roolipeliblogi Loki, josta löytyy hyviä tapahtumaraportteja ja vähän pelimateriaaliakin. Etusivun oikean reunan listalta löytyvät myös julkaisijat ja myyntipaikat, jotka johtavat ostoksille, jotta saa niitä sääntötekstejä käsiinsä.

Olemme myös lisänneet reunaan linkkejä sellaisiin harrastuksiin, jotka perinteisesti ovat olleet roolipelaajienkin suosimia. Sotavasara on miniatyyripelaajien oma foorumi, Suomen live-roolipelaajien sivulta löytyy tietoa larppaamisesta ja Suomen lautapeliseura johtaa nimensä mukaisesti lautapelaamiseen keskittyneen seuran sivuille. Kannattaa katsastaa nekin, jos innostaa!

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.