Press "Enter" to skip to content

Roolipelitiedotuksen päivityksiä

Kohentelin Roolipelitiedotusta taas vaihteeksi. Lisäsin Blogosfääriin pari uutta blogia; muutamia sellaisia, jotka ovat uudelleen muuttuneet aktiivisiksi ja jokusen sellaisen, joita siellä ei ole aikaisemmin ollutkaan. Listalta löytyy nyt 35 kotimaista roolipeliblogia. Edelleen saa ilmoitella, jos joku hyvä blogi sieltä vielä puuttuu.

Etusivun osalta puolestaan päätin poistaa pystyynkuolleiden Roolipelimedioiden kategorian ja laittaa sen tilalle “Muut genreharrastukset”. Perinteisesti kun roolipelaajat ovat harrastaneet myös muuta epäelektronista pelaamista. Olisin mieluusti laittanut myös jonkin linkin keräilykorttipeleihin ja foorumiroolipelaamiseen, mutta näitä harrastusaloja heikosti tuntevana en äkkipäätä löytänyt mitään erityisen hyvää ja kattavaa linkkiä. Saa kertoa jos tiedät.

Isoimpana lisäyksenä listasin 18 roolipeliyhdistystä eri puolilta Suomea omalle sivulleen. Ajatuksena on auttaa peliseuran löytämisessä, jota pidän roolipelaamisen edistämisen kannalta keskeisenä haasteena. Tämä tuskin ratkaisee ongelmaa, mutta onpahan yksi askel oikeaan suuntaan. Kuten edellisissä kohdissa, tässäkin saa sanoa, jos olen epähuomiossa jättänyt pois jonkin uusille harrastajille avoimen ja aktiivisen roolipeliyhdistyksen.

6 Comments

 1. Tommi Brander Tommi Brander 26.10.2012

  Korjasin Jyväskylän tilannetta: Maahinkainen ei tietääkseni järjestä pöytäroolipelaamista, vaan ainakin Kortepohjan maanantairopet pyörivät Kortepohjan vapaa-aikatoimikunnan (eli ylioppilaskunnan) alaisuudessa.

  • Sami Koponen Sami Koponen Post author | 26.10.2012

   Tänks. Itse tosiaan oletin, että Kortepohjan pelit ovat jotenkin yhteydessä Maahinkaiseen.

 2. V V 26.10.2012

  Saisko tämän:
  “Skenevoimin perusteuttu roolipelitiedotus, josta ehkä kasvaa jonkinlainen kotimaisen skenen verkkolehti. Avoin kaikille kirjoittajille.”

  Päivitettyä täksi
  “Roolipeliaiheinen verkkolehti sekä lifestyleblogi. Vakiokirjoittajien lisäksi avoin myös muiden halukkaiden teksteille.”

  😉

  • Sami Koponen Sami Koponen Post author | 26.10.2012

   Ilman muuta. Tein nuo blogien kuvaukset tosiaan aika summittaisesti kutakin blogia silmäilemällä, joten kuvaukset saattavat joskus mennä huti. Hyvä kun korjauksia tulee!

 3. Wizzu Wizzu 26.10.2012

  Tuohon genreharrastukset-osioon voisi lisätä pääkaupunkiseudun strategiapelaajien yhdistyksen Nopat ja Taktiikka Ry.
  Kotisivujen osoite on http://www.nopat.fi

  (uusintayritys, kun edellinen kommentti katosi jonnekin)

  • Sami Koponen Sami Koponen Post author | 28.10.2012

   Ajatukseni oli, että “Muihin genreharrastukset” -listaan tulisi linkkejä koko maan laajuista toimintaa tarjoaviin verkkosivustoihin. Mutta kun kerran tarjoatte linkitystä, niin en minä aja teitä pois.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.