Press "Enter" to skip to content

Roolipelitiedotuksen päivityksiä

Uuden vuoden kunniaksi olen taas ahkeroinut Roolipelitiedotuksen sivuston kanssa ja päivittänyt sen sisältöjä. Ennen muuta tämä on tarkoittanut alisivujen läpikäymistä, ilmiasun siistimistä ja tietojen ajantasaistamista.

Blogosfääri on nyt entistäkin ehompi, kun pudotin listan loppuun muutamia koko vuoden hiljaisina olleita blogeja. Tänä vuonna on tutkaani osunut runsaasti uusia roolipeliblogeja, mutta se 50 haamuraja odottaa edelleen täyttymistään.

Pelejä ja lisämateriaaleja -sivu kattaa nyt saman aineiston kuin aiempi Ilmaiset pelit ja Muuta sälää. Etenkin jälkimmäisessä oli lukuisia kuolleita linkkejä Roolipelit.net:n taannoisten muutosten jälkeen. Jonkin verran tuli lisättyä myös uusia linkkejä, kun PDF-julkaiseminen on nostanut päätään Suomessakin. En sano, että kaikki tarjottu lisämateriaali on tärkeää ja hyödyllistä juuri sinulle, mutta onpahan joku verkonpaikka ja linkitys niillekin.

Roolipeliyhdistyksiä kattava sivu on kokolailla entisellään. Tsekkasin linkkien toimivuuden ja vaikka verkkosivun olemassaolo ei tietenkään välttämättä tarkoita aktiivisesti toimivaa yhdistystä, niin onpahan ainakin jotain, mistä alkaa kysellä muiden paikallisten asianharrastajien perään. Lisäsin tekstiin myös muistutuksen eri roolipelifoorumien Ilmoitustaulu-osioista, joissa on myös ollut tapana kysellä peliseuran perään.

Suomi-roolipelit jatkaa hyväksi havaitulla linjalla, eli tarjoaa lyhyet esittelyt kaikista suomalaisvoimin tehdyistä roolipeleistä, joita on edelleen helposti saatavilla. Päivitin sinne nämä viime vuosien uusimmat pelit. Lisäosat mainitaan emopelinsä yhteydessä.

Jos huomaatte jossain puutteita tai virheitä, niin ilmoitelkaa kommenttiraidassa ja minä koitan hoitaa asiat kuntoon.

2 Comments

 1. Tommi Brander Tommi Brander 11.01.2014

  Pitäisikö järjestöjen joukkoon laittaa myös pelkkiä larppiporukoita/järjestöjä? Ainakin yhden tiedän, joka sieltä puuttuu.

  • Sami Koponen Sami Koponen Post author | 12.01.2014

   En oikein tiedä. Larppiseuraakin tietysti etsii moni, mutta sille saattaa olla jo hyvä lista SuoLin sivuilla. Toisaalta ehkei se toistokaan mitään haittaa ja varmemmin se tieto löytyy kun on useammassa paikassa.

   Eli lisää se sinne ja jos viitsit, niin kirjoita siihen joku johdanto siitä, että nämä ovat sitten larppiporukoita elopeliseuraa kaipaaville. Toisaalta voihan niitä pöytäpelaajakin lähestyä: larppaajien joukosta voi hyvin löytyä se pari kolme tyyppiä, joille maistuu myös pöytäpelaaminen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.