Press "Enter" to skip to content

Roolipelitiedotuksen muuttopäivä lähestyy

Kun Suomen roolipeliseura perustettiin kesällä, Roolipelitiedotus ajettiin yhdeksi sen pyörittämistä projekteista. Kuluneen loppuvuoden aikana tämä ei ole suurest vaikuttanut Roolipelitiedotuksen toimintaan, sillä vaikka tekijäjoukko onkin kasvanut, he eivät ole uineet mukaan SRS:n kautta. Viikon päästä tuo muutos alkaa kuitenkin näkyä.

Suomen roolipeliseuran toimintaa käytännössä

Kun Suomen roolipeliseuran perustamisesta puhuttiin viime keväänä, yksi sen johtoajatuksista oli koota erilaisia roolipeliskenen projekteja yhteen ja tukea tekijöitä, jotta ne saisivat uutta puhtia ja jatkuvuutta. Skenessämmehän on valitettavan tavallista, että perustajajäsenten lähtiessä projekti harvemmin onnistuu jatkamaan elämäänsä uusissa käsissä. Yhdistyksen avulla voisi olla helpompi jakaa tietotaitoa ja löytää tekijöitä erilaisiin projekteihin. Tahkottuani Roolipelitiedotuksen parissa viimeiset seitsemän vuotta käytännössä yksinäni lisätyövoiman kaipuu on kova.

Vaikka SRS:n kautta ei olekaan löytynyt suoranaisia uusia sisällöntuottajia Roolipelitiedotukseen, on jo pelkästä keskustelustakin ollut apua. Kirjoitin jo aiemmin siitä, miten SRS:n kannustus johti minut hieman parantamaan Roolipelitiedotuksen näkyvyyttä ja sen seurauksena syntyi Roolipelitiedotuksen Facebook-tiimi. Seuraavaksi SRS tuotti Roolipelitiedotukselle toisenlaista tukea.

Eroon mainoksista ja kankeasta osoitteesta

Kuluva vuosi 2017 on Roolipelitiedotukselle kävijämittausten perusteella ennätyksellinen. WordPressin omien kävijätilastojen mukaan kasvua on tullut tänä vuonna 18 prosenttia ja näyttökertoihin peräti 26 prosenttia. Totta kai näyttökertoihin vaikuttaa myös julkaistujen blogausten määrä, mikä onkin ollut tänä vuonna hieman edellisvuotta korkeammalla tasolla.

Kenties tästä trafiikista johtuen Roolipelitiedotus on tarttunut myös WordPressin tutkaan, mikä näkyy sivuston lukijoille lisääntyneenä mainosten määränä. Tai ehkä mainosten määrä ei ole kasvanut, vaan noteeraan ne vain aiempaa useammin, koska olen tietoinen ennätyksellisistä kävijämääristä. Joka tapauksessa lopputulema on, että haluan päästä eroon mainoksista. Ne eivät luo sivustolle sellaista ammattimaista vaikutelmaa, jonka toivoisin kävijälle välittyvän.

Roolipelitiedotus on toiminut kotimaisessa skenessä uutiskanavana jo vuodesta 2009 saakka. Kasvavat kävijämäärät osoittavat, että sivustolle on kysyntää. Niinpä näen tarpeelliseksi oikaista myös Roolipelitiedotuksen verkko-osoitteen kanssa. Toki kyseessä on lopunperin pelkkä kosmeettinen muutos, mutta kuten mainostenkin kohdalla, selkeä osoite on merkki siitä, että kyseessä on yhtä harrastajaa isompi ja vakaampi instanssi.

Nämä molemmat on tietysti helppo toteuttaa maksamalla rahaa WordPressin suuntaan, mutta tämä oli myös luonteva kohta SRS:lle ojentaa auttava kätensä. Olen itse vallan osaamaton tietotekniikan saralla, joten paljosta on kiittäminen Arttu Hanskaa. Uuden verkkosivun julkistus on 1. tammikuuta. Toivon mukaan tämä taloudellinen sidos Suomen roolipeliseuraan on myös rakentamassa Roolipelitiedotuksen tulevaisuutta niin, että päätoimittajan vaihtuminenkin nähdään vielä joskus.

Päivityksen mahdollisuus

Sivuston ulkoasu ei tule kovin suuresti muuttumaan, mutta uuteen verkkosivuun siirtyminen antaa kuitenkin mahdollisuuden tehdä joitakin muutoksia. Nyt on siis oivallinen hetki kertoa, mikä Roolipelitiedotuksessa on hyvää ja säilyttämisen arvoista, ja mitä pitäisi lisätä tai poistaa. Kommentteja voi jakaa myös graafisesta ulkoasusta ja sivuston käytettävyydestä. Muutenkin uuteen osoitteeseen siirtyminen on oivallinen hetki loikata mukaan Roolipelitiedotukseen sisällöntuottajaksi (ks. Tule mukaan! -sivu). Tervetuloa mukaan tekemään hyvästä parempaa!

2 Comments

 1. Eero Tuovinen Eero Tuovinen 24.12.2017

  Tämähän on mukava uutinen. Ole yhteyksissä, jos tarvitsette jotain teknistä apua siirron toteuttamisen kanssa. PItäisi olla kyllä kohtalaisen suoraviivaista, jos vaan asennatte WordPress-instanssin uuteen osoitteeseen ja siirrätte sisällön sinne.

  Odotan itsekin, että taloudellinen vastuu Roolipelitiedotuksen palvelinpaikasta lisää SRS:n hallinnollista tietoisuutta projektin olemassaolosta, ja tekee tätä myöten todennäköisemmäksi, että saat Roolipelitiedotuksen intressit kuuluviin SRS:n päätöksenteossa.

  Alfaconissa voisi helmikuussa muuten etsiä sielläkin tekijöitä Roolipelitiedotukselle. Ei olisi huono idea, jos siellä pitäisi jotain ohjelmaa aiheesta. Tapahtuman osallistujakunta on kuitenkin kallellaan tällaisesta kiinnostuneeseen suuntaan.

  • Sami Koponen Sami Koponen 26.12.2017

   Kiitos, eiköhän tuo siirto saada toteutettua. En itse ole ehtimässä Alfaconiin, mutta ehkä joku muu ottaa asiakseen järjestää siellä ohjelmaa Roolipelitiedotuksen tiimoilta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.