Press "Enter" to skip to content

Roolipelitiedotuksen Facebook-sivut avattu

Roolipelitiedotuksen tuore uusittu ilme Facebookissa!
Roolipelitiedotuksen Facebook-sivut löytyvät tästä linkistä, pistäkäähän seurantaan. Roolipelitiedotuksen lukijoiden kannalta luvassa pitäisi olla etenkin sellaisia skeneä koskevia pikku-uutisia, joita en aina ennätä noteerata täällä blogin puolella.

Tämä ei olisi tapahtunut ilman Roolipelitiedotuksen tekijätiimin kasvamista, joten kiitos heille! Muutkin Roolipelitiedotuksesta kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan; lisätietoa löytyy omalta alisivulta.

Yhteys löytyy

Kun Roolipelitiedotus perustettiin vuonna 2009, ajatuksena oli että kyseessä on avoin tiedotuskanava, johon tulee mukaan tyyppejä tiedottamaan omista ja tuttujensa skeneteoista. Puolenkymmentä skeneaktiivia saikin käyttäjäoikeudet Roolipelitiedotukseen, mutta kukaan heistä ei ruvennut varsinaisesti työhön. Muutaman vuoden kuluttua pyöritin käytännössä yksin tätä sivustoa. Kuvittelin, että asiasta kiinnostuneet kyllä tarttuvat asiaan omatoimisesti, ei heitä tarvitse erityisesti etsiä.

Heräsin harhakuvitelmastani oikeastaan vasta viime kesänä, Suomen roolipeliseuran perustamisen myötä. Ajatus oli, että Roolipelitiedotuksesta tulisi yksi SRS:n projekteista. Sitä kautta he kannustivat minua aktiivisesti hakemaan näkyvyyttä ja uusia tekijöitä. Järjestinkin Ropeconissa luentotilaisuuden Roolipelitiedotuksesta ja Lokista yhteistyössä Lokin päätoimittaja Vera Schneiderin kanssa. Ja katso, luennon jälkeen Nörttityttöjen Nea Similä tuli kertomaan, että hän voisi urakoida Roolipelitiedotukselle Facebook-sivut.

Similän työpanos Facebook-sivujen aikaansaamiseksi oli kovasti tervetullut, koska sellaisethan pitää nykyään olla jokaisella vakavasti otettavalla yhdistyksellä ja firmalla. Itse en ole perehtynyt Facebookin sielunelämään siinä määrin, että minulla olisi tietotaitoa sivujen pykäämiselle. Roolipelitiedotuksen pääasiallisena sisällöntuottajana minulla ei myöskään ole ylimääräistä aikaa ruveta tällaiseen uuteen vaikkakin sinänsä tärkeään projektiin.

Facebook-sivujen tekemisen lisäksi Similä ryhtyy Roolipelitiedotuksen FB-sivujen ylläpitäjäksi. Toinen FB-sivujen ylläpitäjä on ELF Vesala, joka on jo pidemmän aikaa lähetellyt Yhteydenotot-sivun kautta Roolipelitiedotukseen erilaisia juttuvinkkejä etenkin kansainvälistä skeneä koskevista tapahtumista. Nyt hän voi julkaista pikku-uutiset suoraan Facebook-sivulla ilman, että minun tarvitsee välillä prosessoida niitä blogiteksteiksi saakka. Roolipelitiedotuksen Facebook-sivut ovat siis näiden kahden tekijän valtakuntaa, minä pitäydyn jatkossakin tämän varsinaisen sivuston ylläpitämiseen.

Lisää kirjoittajia

Edelleen Suomen roolipeliseuran kannustuksen myötä korostin vuosittaisessa Ropeconin jälkeisessä uusille lukijoille suunnatussa esittelyblogauksessa nimenomaan mahdollisuutta tulla mukaan tekemään Roolipelitiedotusta. Ja kappas vain, tiimiin ilmoittautui Mikko Iivonen, joka on jo laatinut artikkelit Warhammer 40K -miniatyyripelin uusimmasta laitoksesta sekä Bundle of Holding -palvelusta.

Roolipelitiedotuksessa on aiemminkin ollut satunnaisia muita kirjoittajia, kuten Tracon-tapahtumaraportteja (ks. tästä) laatinut Mikko Karttunen. He ovat kuitenkin tyypillisesti lähettäneet tekstinsä sähköpostilla Roolipelitiedotuksessa julkaistavaksi, siinä missä Iivonen on ottanut vastaan täydet käyttäjäoikeudet, jotta hän voi julkaista omat tekstinsä omissa nimissään. Molemmat vaihtoehdot ovat tietysti käypiä ratkaisuja, mutta kätevämpäähän se on, että kirjoittaja voi julkaista tekstinsä suoraan kierrättämättä sitä toisen ihmisen kautta.

Roolipelitiedotuksen tiimi on siis kasvanut viime aikoina mukavasti ja toivottavasti samaa on luvassa jatkossakin. Kuten tuolla Tule mukaan! -sivulla kirjoitan, roolipeliharrastus on lähtökohtaisesti yksityinen harrastus, josta ei kuulla mitään, elleivät harrastajat siitä itse pidä ääntä. Tarvitsemme tyyppejä eri puolilta harrastusskeneämme uutisoimaan, jotta saamme mahdollisimman kattavan kokonaiskatsauksen monimuotoiseen harrastuskulttuuriimme (joka ulottuu paljon perinteisiä pöytäroolipelejä pidemmälle).

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.