Press "Enter" to skip to content

Lyhyt roolipeliskenen esittely

Itselläni on ollut tapana mainostaa Roolipelitiedotusta erinäisissä pelitapahtumissa. Olen myös kirjoittanut tänne Roolipelitiedotukseen jonkinlaisen uusia lukijoita huomioivan viestin, koska selvästi kävijämäärissä on ollut piikkiä pelitapahtumassa mainostamisen jälkeen. Tänä syksynä olimme taas tiimin kanssa liikkeellä Traconissa, mutta enpä sitten ehtinyt blogaamaan samantien. Jonkin verran momenttia on siis ehkä menetetty, mutta tässä nyt kuitenkin lyhyt esittely suomalaisesta roolipeliskenestä.

Tämä Roolipelitiedotus, jota luet juuri tällä hetkellä, on tarkoitettu eräänlaiseksi skenen sillanpääasemaksi. Jos olet löytänyt tiesi tänne asti, löydät täältä monta linkkiä, jotka johtavat syvemmälle roolipeliskenen saloihin. Olen myös tavannut uutisoida tässä blogissa erilaisista roolipeliskenen tapahtumista.

Jos roolipelaaminen on kaikkiaan sinulle kokolailla uusi juttu, niin kannattaa ehkä vielä lukea Mitä roolipelaaminen on? -sivun esittely. Myös Roolipeliharrastuksen aloittaminen -sivulta löytynee hyödyllistä tietoa aloittelijan näkökulmasta.

Perinteisesti roolipeliharrastus aloitetaan joko kavereiden kautta tai omatoimisesti teksteihin tutustumalla. Ensimmäisen kohdalla kyse on siis peliseuran löytämisestä, johon apua voi katsastaa Roolipeliyhdistyksiä-sivulta. Jos taas kaipaat tietoa suomenkielisistä ja erikoisliikkeistä / kirjastosta saatavilla olevista roolipeleistä, voi olla hyvä kurkistaa lyhyet esittelyt Suomenkieliset roolipelit -sivulta.

Erilaisia roolipelaamisesta ja roolipeleistä kertovia tekstejä lukiessa voi nousta monta kysymystä, joihin teksti ei vastaa. Silloin hyvä suunnata vaikkapa Pelilauta-verkkofoorumille, jossa käydään paljon roolipeliaiheisia keskusteluja. Sieltä saa varmasti vastauksia kysymyksiinsä ja voi esimerkiksi kysellä pienempien paikkakuntien peliseuran perään.

One Comment

  1. Seppo Raudaskoski Seppo Raudaskoski 05.10.2013

    Onko tuo Suomenkieliset roolipelit -lista tarkoitettu vain paperilla oleville peleille? Lohikäärmeen Luola on nyt jos ei muuta niin ainakin saatavilla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.