Press "Enter" to skip to content

Lisää materiaalia Roolipelitiedotukseen

Roolipelitiedotuksen ensimmäinen vaihe alkaa olla lopuillaan: olen kartuttanut linkkikirjastoa ja lisännyt muutaman bloginkin. Oma suosikkini uutuuksien joukossa on ehdottomasti Jaakko Ala-Mikkulan Rautalaulu, joka on suomennos Code/X:sta Praedorin pulp-fantasian tyylilajissa. Tällaista kulttuurityötä saisi tapahtua skenessämme enemmänkin.

Toivon, että jokainen tätä lukeva kertoo kommentissa, jos Roolipelitiedotuksen sivustolta ei näytä löytyvän jotain mielenkiintoista ja yleishyödyllistä roolipelimateriaalia, olipa kyseessä sitten blogi, artikkeli, peli, verkkosivu tai jotain muuta. Oma näköalani on aina rajoitettu, enkä voi omistautua verkon naaraamisellekaan kokoaikaisesti. Paljon on siis varmasti jäänyt huomaamatta. Ilmoittele, niin lisäilen linkkejä. Yhtälailla jos sinulla sattuu olemaan jotain päheää (PDF-muotoista) roolipelimateriaalia kotikoneellasi happanemassa, niin ilmaise siitäkin. Pistän senkin mieluusti ilmaiseen julkiseen jakeluun Roolipelitiedotuksen sivun kautta.

Lisäksi, erityispyyntö jokaiselle kotimaiselle roolipeliblogaajalle: Jos suinkin viitsitte, niin laittakaa Roolipelitiedotuksen RSS-syöte oman bloginne sivupalkkiin. Roolipelitiedotuksen merkittävyys kun perustuu puhtaasti sen näkyvyyteen roolipeliskenessä: uutispalvelusta ei ole paljoa iloa, jos kukaan ei niitä uutisia lue. Mikään ei myöskään estä teitä (tai muitakaan) liittymästä Roolipelitiedotuksen käyttäjäksi. Pidän tätä leikkikenttänäni vain, jos muita tekijöitä ei näytä löytyvän.

12 Comments

 1. Antti Lax Antti Lax 10.02.2010

  Roolipelitiedotus on kyllä toistaiseksi tuntunut juuri siltä mitä kokoavan blogin pitääkin. Uutta ja vanhaa tietoa on sopivasti koottu yhteen ja sivustoa selaamalla on löytänyt kaiken tarvittavan.

  Sitten hieman häpeilemätöntä itsemainostusta. Northern Realms on aloitteleva roolipelikustantamo/pelijulkaisija, jonka ensimmäinen peli olisi tarkoitus julkaista tässä vuoden tai kahden sisään. Meidän nettisivut on vielä vähän keskeneräiset (asianomaisen koodauskokemattomuudesta johtuen), mutta ajattelin että nekin olisi hyvä saada jonnekin listattua. Meillä on myös semiaktiivinen foorumi jonne toivoisin ilmestyvän lisää innokkaita ja avuliaita pelaajia jotka haluavat kantaa kortensa kekoon roolipelien suunnittelussa. Kaikki apu kelpaa 🙂

  Muoks: Nyt on linkit kohdallaan.

 2. Jasca Jasca 10.02.2010

  Ainakin minulle roolipelitiedotus on tarjonnut suunnattomat määrät uutta tietoa – pelejä pelattavaksi ja blogeja seurattavaksi. Olen varma, että monilla on sivulle käyttöä, vaikka palaute vähäiseksi jäisikin; jostain syystä se kommentointikynnys on aina kovin korkea…

 3. MkaY MkaY 10.02.2010

  Kyllä sivustosta on ollut mukavasti hyötyä. Mikäli olisi olemassa roolipelitiedotuksen virallinen banneri (125×125), niin sellaisen blogiin laittaisi mielellään. Mikäli sellaista ei ole, niin kenties voisin oman panokseni sen luomiseen tarjota.

 4. Eero Tuovinen Eero Tuovinen 10.02.2010

  Tee vain banneri, se on ihan hyvä idea. Kenties joku kuvakaappauksen tapainen sivunpäästä sopivasti rajattuna, mikä nyt inspiroi. Pannaan se sitten johonkin sopivaan koloon tarjolle.

  • Nuurori Nuurori 11.02.2010

   Hyvä banneri muuten, mutta ottaisin pikkutekstin tarpeettomana pois sotkemasta kuvaa, ja siirtäisin pääotsikkoa. Roolipelitiedotus kyllä kertoo siitä jo ihan tarpeeksi.

   Näin muuten olen seurannut roolipelitiedotusta aktiivisesti, koska kuopatusta Roolipelaajastakin jäin eniten kaipaamaan skeneä koskevaa uutisointia. Täältä sensuuntaista on löytynyt, mutta saisi löytyä enemmän. Esimerkiksi tuo Fantasygroundsin myyminen amerikkaan oli mun mielestä skenen kannalta iso uutinen. Vaikka postasinkin sen johonkin tänne kommenttiin, niin olisihan toimitus voinut perehtyä aiheeseen enemmänkin, ja tehdä siitä oikein uutisartikkelin. Vielä lausunto asianosaisilta siihen, ja lähestytään hyvää.

   Tähän vois tietysti vastata, että saa itsekin suorittaa, mutta nimenomaan siksi olen asiakkaana täällä, kun ei tota skenee tule kovin laajasti seurattua, ja laiskakin olen.

 5. Eero Tuovinen Eero Tuovinen 11.02.2010

  Ei täällä ole toimitusta. Meinaan siis, että en tiedä miltä tämä ulospäin näyttää, mutta emme tosiaan ole suunnitelleet ainakaan vielä minkäänlaista tavoitteellista toimintaa tämän sivuston suhteen. Emme edes neuvottele tehtävistä asioista, kunhan teemme. Perustin tämän ihan demonstraatiotarkoituksessa, kun aiemmin oli puhetta erinäisten tyyppien kanssa jonkinlaisen tiedotuskanavan tarpeesta. Sami on ankaran skolastiseen tyyliinsä sitten kerännyt tänne erilaisia resursseja, jotka ovat muodostaneet pääasiallisen sisällön täällä.

  Alunperin ajatuksenani oli, että jotain tusina asiasta kiinnostunutta ihmistä ottaisi kirjoitusoikeudet tänne ja sitten kirjoittaisi aina kiinnostavien asioiden vastaan tullessa niistä jotain noottia tänne. Eli tarkoituksena puhtaasti pitää porukka kärryillä skenen tapahtumista ilman sen suurempaa organisoitumista tai toimituskuntaa, luottaen agregaatioefektiin, eli siihen että aktiivisesti asioita seuraavat tyypit voivat mainita muillekin siitä, jos jotain kiinnostavaa tapahtuu jossakin. Käytännössä havaitsemme nyt parin kuukauden aikajänteellä, että ketään ei oikeastaan kiinnosta niin paljon, että liittyisi tiimiin. Sami nyt sitten tekee mitä itse haluaa, ja ihan kiinnostavaan suuntaanhan se kehittää tätä kokonaisuutta – ei kovin luotettavaa ajankohtaistiedottamista ehkä, mutta roolipelaamisen kotikielisenä esittelynä ja suomalaista skeneä koskevana tietolähteenä tämä on tässä vaiheessa parasta mitä löytyy.

  Yleisönäkökulmasta Nuurori on tietysti oikeassa, että kyllähän tämä voisi olla kattavampi, nopeampi ja syvällisempikin tiedotuskanavana, mutta tällaista tämä postmoderni media on – asiakas ei maksa mistään, toimittaja tekee mitä huvittaa, ja kaikki mitä sitten jotenkin tapahtuu on puhtaasti lisäarvoa. Jos jotakuta tässä jossain vaiheessa alkaa kiinnostaa tämä tiedotustoiminta, eli kanssaharrastajien pitäminen ajan tasalla skenen tapahtumista, niin tässä on valmis media siihen, ei muuta kuin hommiin.

 6. Eero Tuovinen Eero Tuovinen 11.02.2010

  Ah, tämä banneriasia vielä: muuten näyttää ihan hyvältä, mutta siinä lukee “roolipelitiedoitus”, eikä “roolipelitiedotus”. Palvelee kyllä tarkoitusta, linkitän tuon jonnekin saman tien.

   • Eero Tuovinen Eero Tuovinen 11.02.2010

    Sehän on sitä myöten siinä. Hyvää työtä! Sitten vain levittelemään banneria pitkin ja poikin.

 7. Nelsson Nelsson 11.02.2010

  Kiitos tästä, tällaista sivustoa on kaivattu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.