Press "Enter" to skip to content

Juhlavuoden projekti käynnistyy!

Roolipelitiedotuksen verkkosivujen ensimmäinen blogaus on päivätty 29.8.2009. Vuonna 2019 Roolipelitiedotus siis juhlii ensimmäistä täyttä vuosikymmentään!

Kaikille löytyy kyllä tilaa, joten muistikirjat esille ja seikkailuntekoon! Kuva: Pixabay

Juhlavuoden kunniaksi Roolipelitiedotuksen verkkosivulla julkaistaan ensi vuoden aikana joka kuukausi roolipeliseikkailu, -skenaario tai minipeli. Tämä julkaistava materiaali pyritään keräämään toimituskunnan ulkopuolelta eli pistä näppäimistö rapisemaan ja tekstiä tulemaan tännepäin!

Roolipeliskenemme julkaisupuolella on viimeisten kolmen vuosikymmenen aikana nähty lähinnä nuoria kantasuomalaisia miehiä. Roolipeliharrastajien joukko on kuitenkin paljon monimuotoisempi. Kaikki ovat tervetulleita kirjoittelemaan seikkailuita, mutta kutsun mukaan erityisesti vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä: sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjä, kulttuuri- tai kansallisvähemmistöjä, rodullistettuja henkilöitä, kehorajoitteisia henkilöitä jne. Roolipeliharrastajien monipuolisuus saa näkyä.

Jos tarvitsee seikkailunkirjoittamiselleen inspiraatiota, voi valita jonkin Mapvember 2018 -kampanjan yhteydessä julkaistun kartan. Kartat löytyvät toistaiseksi tästä Roolipelaajien Suomi -FB-ketjusta ja myöhemmin myös tästä linkistä.

Miksi kuukausittaisia roolipeliseikkailuita?

Silloin kun maassamme vielä ilmestyi painettuja roolipelilehtiä (mm. Seikkailija, Magus ja Roolipelaaja), niissä oli tapana julkaista joka numerossa vähintään yksi roolipeliseikkailu. Tarkoitus oli tarjota valmista pelimateriaalia erilaisiin peleihin ja myöhemmin kenties esitellä erilaisia pelityylejä. Roolipelitiedotuksen päätoimittajana haluan kunnioittaa tätä perinnettä. Seikkailuiden kirjoittaminen ja julkaiseminen on myös ensimmäinen askel kohti laajempaa julkaisutoimintaa, mitä on pidetty kotimaisen skenemme arvostettuna piirteenä.

Millainen julkaistavan seikkailun pitää olla?

Sen pitää:

  • olla tekstimitaltaan 3500-13000 merkkiä pitkä
  • olla kirjoitettu niin, että mahdollista sääntöjärjestelmää tuntematon lukija ymmärtää, mistä on kyse

Se voi:

  • perustua (eli käyttää olennaisena osana) jotakin Mapvember 2018 -kampanjan karttaa
  • olla tietylle pelille kirjoitettu seikkailu tai se voi olla itsenäinen minipeli
  • edustaa mitä tahansa roolipelaamisen muotoa (pöytäroolipelaamisen monimuotoisuuden lisäksi myös mm. larpit ja nettiroolipelit)
  • sisältää kuvia, joihin tekstin kirjoittajalla on julkaisuoikeus

Tarvittaessa toimitus pyytää tekijää hiomaan seikkailuaan julkaisukelpoisempaan muotoon.

Mihin ja milloin seikkailu pitää lähettää?

Ilmoittaudu kirjoittajaksi sähköpostilla osoitteeseen roolipelitiedotus [miuku] gmail.com ja kerro:
(1) Nimesi ja ikäsi
(2) Mahdollinen vähemmistötaustasi: Haluamme tuoda esille erilaisten tekijöiden kirjoittamia seikkailuja, joten julkaisemme vähemmistötaustansa ilmoittaneiden henkilöiden seikkailut ensimmäisenä. Tietoa ei käytetä mihinkään muuhun eikä julkaista ilman kirjoittajan pyyntöä
(3) Haluatko, että mahdollinen vähemmistötaustasi kerrotaan seikkailun julkaisun yhteydessä?
(4) Aiotko käyttää jotain Mapvember-kampanjan karttaa?

Ilmoittautumisten avulla pystymme tsemppaamaan kirjoitustyötä ja varmistamme, ettei yhdestä kartasta kirjoiteta useampaa seikkailua.

Vuodenvaihde ei ole enää kaukana, joten toivon mahdollisimman pikaisia ilmoittautumisia; olisi hyvä, että tietäisimme ainakin tammi-, helmi- ja maaliskuun seikkailujen kirjoittajat ennen kuluvan vuoden loppua. Ensi vuoden puolellakin toki ehtii vielä mukaan, jos tuntuu, että loppuvuosi on liian kiireistä aikaa.

Entä jos kirjoittajia ilmoittautuu enemmän kuin 12?

Vähemmistötaustaisten kirjoittajien tekstit julkaistaan ensimmäisenä. Tarvittaessa kuukausittaisten seikkailujen julkaisemista voidaan jatkaa vuoden 2020 puolelle. Julkaisutila ei siis lopu kesken, joten mukaan vain!

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.