Press "Enter" to skip to content

Haetaan: Roolipelitiedotuksen päätoimittaja

Juhlavuosi on hyvä ajankohta järjestää Roolipelitiedotuksessa vallanvaihdos. Täten julistetaan  Roolipelitiedotuksen päätoimittajan avoin haku virallisesti avatuksi!

Päätoimittajan tehtävänkuva

Nykyisen päätoimittajan tehtäväkenttä on kahtalainen:

  • sisällöntuottaja: uutisartikkeleiden kirjoittaminen ja perustietosivujen pitäminen ajantasaisina
  • edustaja: toimituskunnan luotsaaminen ja Roolipelitiedotuksen promottaminen (esim. tapahtumissa)

Viime vuosina sisällöntuottaminen on selvästi painottunut edustamistoiminnan kustannuksella, missä seuraavan päätoimittajan kannattanee toimia viisaammin. Toimituskunnan laajentaminen ja yhteydenpidon tehostaminen leventää työtä tekeviä harteita ja tekee Roolipelitiedotuksesta monipuolisemman.

Roolipelitiedotus
Muodollisesti Roolipelitiedotuksen päätoimittaja hallinnoi myös Roolipelitiedotuksen Facebook-sivuja, mutta siellä on omat ylläpitäjät.

Käytännössä päätoimittaja on kuitenkin oman itsensä herra ja saa viedä Roolipelitiedotusta siihen suuntaan, jonka hyväksi näkee. Ei ole mitään pakottavaa syytä miksi Roolipelitiedotuksen pitäisi pysyä samanlaisena kuin ensimmäisen päätoimittajan aikana. Omaa visiotaan saa toteuttaa.

Päätoimittajan kelpoisuus

Into ja kiinnostus Roolipelitiedotusta kohtaan on tärkeintä, yksittäiset taidot toissijaisia. Nykyinen päätoimittaja on mukana kuvioissa kuluvan vuoden loppuun saakka, joten suoraan omilleen uusi päätoimittaja ei joudu. Toimituskunnan avulla voi myös laajentaa omaa osaamistaan; tällä hetkellä päätoimittaja esimerkiksi toimittaa ja oikolukee muiden kirjoittajien tekstit, mutta ei ole mitään syytä, miksei tätä tehtävää voisi jatkossa hoitaa joku muu kuin päätoimittaja itse.

Mitä siitä saa?

Roolipelitiedotus on tähän saakka pidetty maksuttomana projektina, mutta paljon tässä työssä silti rikastuu:

  • kotimaisen roolipeliskenen seuraaminen näköalapaikalta
  • sirpaleisen skenen yhtenäistäminen tiedonvälityksellä
  • oman uteliaisuuden tyydyttäminen Roolipelitiedotuksen nimissä
  • uusien harrastajien auttaminen peliharrastuksen aloittamisessa
  • kokemusta toimittajan työstä

Ilmoittautumisohjeet

Roolipelitiedotus on Suomen roolipeliseuran projekti, mikä tarkoittaa että SRS tukee Roolipelitiedotuksen toimintaa mutta ei kuitenkaan tee päätöksiä päätoimittajan ohi. Kuva: Suomen roolipeliseura

Päätoimittajakandidaatiksi voi ilmoittautua Yhteydenotot-sivun kautta. Jos halukkaita on useampia, voidaan päätoimittajuus jakaa useamman henkilön kesken. Roolipelitiedotus on siinä määrin monisyinen projekti, että tekemistä on helppo löytää isommallekin porukalle. Samaisen yhteydenottolomakkeen kautta voi myös kysellä tarkempia kysymyksiä päätoimittajan pestistä. (Kysymyksiä voi tietysti esittää myös laittamalla blogikommentin.)

Olisi hienoa, jos uusi päätoimittaja voitaisiin julkistaa elokuun lopussa Roolipelitiedotuksen 10-vuotisjuhlapäivänä. Viimeistään nimitys olisi hyvä saada tehtyä ennen vuoden loppua, jotta nykyinen päätoimittaja ehtii perehdyttämään seuraajansa.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.