Press "Enter" to skip to content

Blogosfäärin hienosäätöä

Lisäilin blogosfääriin taas muutamia blogeja. Nämä olivat pääsääntöisesti tapahtumien tai projektien blogeja, joten päätin samalla kertaa lisätä sinisten suomenkielisten ja ruskeiden englanninkielisten taustavärien joukkoon vihreät “tapahtumien, seurojen tai projektien” blogit. Samassa yhteydessä päätin erottaa joukosta sellaiset blogit, joita ei ole hetkeen päivitetty. Kun en saanut värkättyä taustaan mitään erottuvaa merkkiä (himmeä rasti olisi ollut tyylikäs), tyydyin vahvistamaan niiden reunoja.

Blogosfäärissä on tällä hetkellä 36 blogia. Värikoodaus ja reunat toimivat erottavina tekijöinä, mutta onko se tarpeeksi? Yksi vaihtoehto olisi siirrellä noita eri sivuille (aktiiviset, lopetetut, projektit). Mitä mieltä sinä käyttäjänä olet? Onko blogosfäärin nykyinen ulkonäkö riittävän selkeä vai pitäisikö sille tehdä jotain?

(Eero: Lisääpä sinne aggregaattiin myös Pohjoismaisen roolipelaamisen seura ja Ropeskene.)

3 Comments

 1. opax opax 07.06.2010

  Olisiko mahdollista saada uusimpia merkintöjä kustakin blogista? Ehkäpä koko lista järjestykseen sen perusteella milloin on viimeksi päivitetty? Kyllä se näinkin toimii – hyvä lista on.

 2. Sami Koponen Sami Koponen Post author | 07.06.2010

  Mitenköhän lienee, pystyykö WordPressin blogimerkintään upottamaan RSS-syötettä? Luulen, että ei, mutta pitää ottaa selvää. Listan järjestyksen päivittyminen on uskoakseni vielä isompi homma. Siksi onkin iloista, että Eero sai tuonne oikeaan reunaan Blogi-syötteen. Itse siis tsekkasin jossain vaiheessa tuoreimmat merkinnät jokaisesta blogista ja sitten rupesin seuraamaan tuota päivittyvää listaa. (Blogit-syötteessä tosin ei ole kaikkia blogosfäärin blogeja.)

 3. Eero Tuovinen Eero Tuovinen 08.06.2010

  Ei pysty tosiaan WordPress.comissa rakentamaan sivua dynaamisesti RSS-syötteen pohjalta. Sinänsä tragedia, mutta näinhän sen on oltava tällaisen automaattisesti ylläpidetyn sivuston kanssa, että siellä ei voi vapaasti rellestää. Jos voisi, niin ylläpito ei voisi enää olla automaattista, kun joku käyttäjä sähläisi koodinsa kanssa.

  Käytännössä tuo on osoittautunut aika hyväksi tuo aggregaatti-syöte, jonka saa napattua oikeasta sivupalkista. Tulee seurattua myös vähemmän kiinnostavia blogeja ihan eri tavalla sen kanssa.

  Joka tapauksessa, lisäsin nuo Samin mainitsemat blogit syötteeseen ja lisäsin Samin kaavailemat ruksit lopetettujen blogien kohdalle Blogosfäärissä. Vähän voisi olla varmaan huolellisempikin tuon grafiikan kanssa (ruksin voisi panna omalle tasolleen laatikon päälle ja venyttää sen laatikon kokoiseksi), mutta eiköhän tuo laiskan miehen CSS tähän hätään vältä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.