Press "Enter" to skip to content

Blogosfääriä ja suomipelilistaa ojennukseen

Kotimainen roolipeliskene elää ja voi hyvin, mikä näkyy siitä, että minun pitää jälleen kerran päivittää Roolipelitiedotuksen verkkosivuja (edellisen kerran kesäkuussa).

Uudet blogit

Blogosfääristä on siirretty kalmiston puolelle jokunen blogi, mutta tilalle on tullut uusia.

  • Lapsellinen mies on Marko Karin blogi, jossa hän kertoo mm. roolipeliharrastuksestaan. Blogista löytyy esimerkiksi fiktiovetoista peliraporttia uusimman D&D:n pelaamisesta.
  • Here Be Dragons on J Matias Kivikankaan samannimisen pelin oma kotisivu/blogi. Pelistä julkaistiin kesällä Ropeconissa pelikuntoinen demoversio, joka on ladattavissa ilmaiseksi ko. blogista. Jäämme odottamaan uusia blogauksia pelikehityksen jatkumisesta.
  • Törmäsin sattumalta Ropeconin jälkimainingeissa pelinjohtajana ansioituneen Anni Salmisen Geeksphere-blogiin. Hän on kirjoitellut omista pelikokemuksistaan ja näkemyksiään eri peleistä.
  • Miska Fredmanin uutuuspeli Astraterra joukkorahoitettiin keväällä ja julkaistiin kesällä. Pelillä on kattavat kotisivut, joista löytyy myös pelin oma blogi. Tähän mennessä siellä on lähinnä uuden pelin hypetystä, mutta jatkossa on lupailtu erilaisia katsauksia pelimaailmaan ja uusia avauksia pelisysteemin osalta.

Uudet pelit

Alkuvuosi on ollut pelijulkaisujen osalta vilkasta ja ehdin lopultakin laatia niistä myös lyhyet esittelyt kotimaisten roolipelien sivulle. Alkuvuodestahan ilmestyivät Mundus ja Acireman uusversio. Ropeconissa mukaan liittyivät jo edellämainitun Astraterran lisäksi myös huumoripeli Marsin agentit.

Roolipelejä on harvemmin julkaistu enää loppuvuodesta, koska arkiset kiireet syövät harrastajien vapaa-aikaa. Yllätykset ovat silti kuuluneet kotimaiseen skeneneen, joten kuka tietää vaikka tälle vuodelle mahtuisi vielä pari julkaisua lisää.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.