Press "Enter" to skip to content

Blogosfääri päivitetty, 44 blogia

Päätin tässä joutessani päivittää Blogosfäärin, eli kotimaisten roolipeliblogien listan. Uusia on lisätty ja hiljetyneitä on siirretty kalmistoon, joten kokoelman pitäisi palvella taas entistä paremmin. Katso ainakin Piilotettu sota ja Mustesoihtu!

Mailleen menijöitä

Tarkoitukseni on, että blogosfääri ei täyttyisi päivittämättömistä blogeista. Olen tyypillisesti antanut blogille vuoden verran armonaikaa: jos viimeisimmästä blogausesta on kulunut jo vuosi, tulkitsen blogin hiljentyneeksi ja siirrän sen listan loppuun. Tämä periaate ei nyt toteutunut ihan kaikkien kohdalla, mutta käytännössä voi ajatella, että yli kuusi kuukautta viimeisestä päivityksestäkin riittäisi. Usein käykin niin, että ne blogit, joissa hiljaisuutta on kestänyt yli puoli vuotta, se kestää kyllä enemmänkin.

Tällä kertaa kalmistoon siirtyi monta hyvää blogia. Navdin Blowing Smoke, Tommi Branderin Cogito, ergo Ludo ja peliporukan yhteinen Dagonin kirja ovat kaikki kuuluneet mielenkiinnolla seuraamieni blogien joukkoon. On harmillista, että kirjoittajilla ei ole ollut enää viime aikoina aikaa blogaamiseen. Mainitsen näistä hyvistä blogeista myös siksi, että ymmärtäisitte kaivella sitä hiljentyneidenkin blogien joukkoa. Hyvä blogaus kestää ajan hammasta kummasti ja näissä blogeissa on paljon hyvää asiaa. Toivottavasti ne virkistyvät vielä joskus.

Muutamat blogit ovat uusimmassa päivityksessä kadonneet listalta kokonaan. Teen näin vain silloin, kun kirjoittaja itse on poistanut blogin kokonaan eli sitä ei ylipäänsä enää ole luettavissa netissä. Marko Karin Noppakoura ja Jukka Sorsan Sopertelua ovat molemmat jättäneet aukon verkkoon lähtiessään. Onneksi Kari toiminee Bag of Games -videopeliblogin taustajoukoissa ja Sorsa puolestaan totesi jo ajat sitten, että hän keskittää blogaamisensa jatkossa Loki-skeneblogiin.

Nousevat tähdet

Liitin tässä päivityksessä jo aikaisemmin Roolipelitiedotuksessa mainitut Redemund’s Guildblogin, The Daily Empiren, Kubiitin ja Munduksen blogilistalle. Pistin sinne myös pari kokonaan uutta blogia. Toinen niistä on peliraportteja pelifiktion muodossa tarjoileva Piilotettu Sota. Toinen on foorumiroolipelaamiseen keskittyvä Mustesoihtu. Olen itse varsin innoissani tästä jälkimmäisestä. Vihdoin olen löytänyt blogin, jossa foorumiroolipelaamisesta kirjoitetaan niin, että minäkin ymmärrän. On myös kiinnostavaa seurata, millaisia haasteita tai hienouksia tästä roolipelaamisen lajista löytyy. Löydöt ovat kiinnostavalla tavalla samankaltaisia mutta kuitenkin erilaisia kuin itselleni tutun pöytäroolipelaamisen parissa.

Iloisena uutisena on mainittava myös huumoriblogi Ironswine Gamesin uusi aktivoituminen tämän vuoden Ropeconin tiimoilta. Kärpänen-roolipelistä otettiin uusi laitos, joten tokihan siitä aiheesta nyt muutaman vitsin sai väännettyä. Onhan sekin omanlaistaan markkinointia.

Blogien kokonaismäärä näiden päivitysten jälkeen on tuo otsikon mainitsema 44 kappaletta. Uusia blogeja on syntynyt viime aikoina paljon, mutta saa nähdä, monellako kirjoittajalla on kanttia jatkaa blogaamista vuosikaudet. Eihän se pitkäjänteisyys tietenkään mikään vaatimus blogille ole, mutta mielenkiintoista ajattelua on mukava lukea ja toisaalta nähdä, miten kirjoittajan ajattelu muuttuu vuosien saatossa. Pitkä ajanjakso antaa perspektiiviä.

Sitten vain lukemaan ja kommentoimaan niitä blogeja! Blogaajana tiedän hyvin, miten jokainen kommentti innoittaa kirjoittamaan lisää. Jokainen meistä voi tehdä oman osuutensa blogosfäärin tukemiseksi vaikkei itse jaksaisi omaa blogia perustaakaan.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.