Press "Enter" to skip to content

Aktiivisimmat blogit

Kokosin tuohon oikeaan sivupalkkiin uuden linkkikategorian, “Aktiivisimmat blogit”. Näin siksi, että kukaan ei ole ehtinyt korjata tuota blogiaggregaattia ja jotta saan osoitettua kirkkaimmat tähdet blogosfääristämme. Noista viidestä blogista + Roolipelitiedotuksesta kun pysyy perillä, niin mikään blogeissa mainittu skeneuskottava tiedonmurunen ei livahda ohi. Lue lisää, jos haluat kuulla lyhyet esittelyt noista blogeista.

Burger’s Notebook

Ville Vuorelan oma blogi on listalla ennen muuta Vuorelan skenemaineen vuoksi. Vuorela on se tyyppi, joka on julkaissut sekä Praedorin että Stalkerin, joita on pidettävä kotimaisen roolipeliskenen helminä. Vuorelan blogaa paljon, mutta viime aikoina ei roolipeliasiaa ole ollut kovin paljoa ja hän on pahalle päälle sattuessaan varsin piikikäs kirjoittaja (älkää ottako mallia), mutta yhtä kaikki hänen blogiaan ei voi ohittaa blogosfäärin keskustähtiä kartoitettaessa.

Lamentations of the Flame Princess

James Raggi rupesi vanhan koulukunnan Dungeons & Dragons -pelaamisen suunnannäyttäjäksi julkaistessaan vuonna 2009 skenaarion Death Frost Doom ja seuraavana vuonna oman retroklooninsa nimellä Lamentations of the Flame Princess. Raggi julkaisee materiaalinsa englanniksi ja suoraan kansainvälisille markkinoille, joten hänen myyntimääränsä saavat kotimaiset puuhastelut näyttämään nappikaupoilta. Raggi on tärkeä mies, koska hänen tuotteensa on saavuttanut kansainvälistä tunnustusta mutta myös koska hän aktiivisesti pyrkii kehittämään roolipelijulkaisutyötään erilaisilla projekteilla. Ehdottomasti seuraamisen arvoinen blogi.

Loki

Loki on useamman tyypin ylläpitämä “roolipeliaiheinen verkkolehti sekä lifestyleblogi”. Blogi on avoin myös muiden teksteille. Loki on tärkeä blogi, koska se on täysillä mukana sosiaalisessa mediassa: blogin lisäksi se löytyy myös Facebookista ja sillä on kiinteä yhteys Pelilauta-foorumiin. Minun on vaikea olla ajattelematta, että Loki on sitä mitä Roolipelitiedotuksen piti olla, mutta nyt näyttäisi siltä että skenessä on tilaa kahdelle. Huhujen mukaan se on luetuin kotimainen roolipeliblogi ja kaikkineen se pääsee lähimmäs roolipelilehteä.

Ropeconin blogi

Ropeconin blogi tiedottaa paitsi Suomen suurimman roolipelitapahtuman kuulumisista, niin ajoittain myös muita skeneuutisia. Ropecon on säilyttänyt asemansa keskeisenä roolipeliskenen näytön paikkana, vaikka viime vuosina kilpailijoitakin on alkanut nousta. Ilmeisesti sen skeneuutisointi riippuu paljon kulloisestakin blogin ylläpitäjästä. Silmällä pitämisen arvoinen etenkin jos haluaa päästä mukaan omaa peliporukkaa laajempiin ympyröihin.

Worlds in a Handful of Dice

Jos pitäisi valita vain yksi roolipeliblogi, jota seurata, suosittelen Jukka Särkijärven blogia. Särkijärvi on kallellaan Pathfinderin pelaamiseen, mutta hän seuraa aktiivisesti sekä kotimaista että ulkomaista skeneä. Hänen blogistaan löytyvät arvostelut, tapahtumaraportit ja uutiset usein ensimmäisenä. Englanninkielisenä blogina WiaHoD on eittämättä paras edustajamme kansainväliseen suuntaan. Särkijärven blogi oli ensimmäinen laajemmin skeneä käsittelevä blogi (vuodesta 2008) ja jos ennusmerkit pitävät paikkansa, hänen bloginsa on myös viimeinen liekki skeneaktiivisuuden aikanaan taas laantuessa.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.