Press "Enter" to skip to content

Roolipelien markkinapaikkoja netissä

Facebookiin on perustettu noin kuukausi takaperin Seurapelikirppis-niminen ryhmä, jossa käytetyt roolipelikirjat käyvät hyvin kaupaksi harrastajalta toiselle. Listasin samalla vaivalla myös pari muuta hyväksi havaitsemaani roolipelien ostopaikkaa.

Osta sieltä, mistä kalliimmalla saat

Heti alkuun on todettava, että ostamalla ropetuotteet jälleenmyyjiltä tai suoraan tekijöiltä tuet roolipeliskeneä kaikkein eniten. Kirppareilta ja alennusmyynneistä voi tehdä löytöjä pikkurahalla, mutta ne eivät anna roolipeliskenelle merkkejä siitä, että tarjontaa kannattaisi ylläpitää tai tuotantoa lisätä.

Oikeat kauppaketjut

Tällä vuosikymmenellä roolipelejä on saanut ihan tavallisistakin jumbomarketeista, kun Mike Pohjolan kirjoittama Myrskyn sankarit pääsi onnistuneesti laajaan levitykseen. Lisäksi monien isojen kauppaketjujen verkkokaupat ovat täynnään erikoista tavaraa, jota ei varsinaisten liikkeiden hyllyiltä löydä. Esimerkiksi Prisman verkkokaupasta löytyy mm. scifi-peli Heimot, pingviinipeli Ikuisuuden laakso ja fantasiapeli Menneisyyden varjot. Haasteena on, että päivittäistavarakauppojen verkkokaupat ovat niin täynnä tavaraa, että melkein pitää etsiä suoraan tuotenimellä löytääkseen hakemansa – esimerkiksi roolipeli-hakusana tarjoaa tavallisesti vain konsoli- ja PC-pelejä.

Kirjakauppaketjuilla hakutoiminnot toimivat tehokkaammin, mutta valikoimat eivät ole merkittävästi paremmat. Listoilla on mukana monia loppuneita tuotteita. Hieman yllättäen Info-kirjakaupat näyttävät olevan roolipeliharrastajan kannalta parempi vaihtoehto kuin Suomalainen kirjakauppa. Kokonaan oma lukunsa on yhteispohjoismainen verkkokirjakauppa Adlibris, jonka valikoimasta löytyy huokeaan hintaan paljon englanninkielisiäkin roolipelejä.

Parhaat pelivalikoimat ovat tietysti asiaan omistautuneissa erikoisliikkeissä. Fantasiapelit, Puolenkuun pelit, Boostep ja Fantasialinna ovat pitkäaikaisia kivijalkoja kotimaisessa roolipeliskenessä. Huhujen mukaan roolipelien menekki ei ole kaksinen, joten kukin mainituista pelikaupoista myy paljon muutakin kuin vain roolipelejä.

Kirpputoreille etsiskelemään

Harrastajien kauppaamia enemmän tai vähemmän käytettyjä roolipelejä voi haeskella monenlaisilta kirpputoreilta. Niistä suurimmat ovat tietysti verkossa. Itse tapaan pitää silmällä Huuto.net -verkkosivun Muut pelit -kategoriaa ja Roolipelirekvisiitta-kategoriaa. Toinen kehuttu paikka on Facebookissa toimiva Nörttikirppis, jossa tosin myydään paljon muutakin kuin vain peliaiheista tavaraa.

Verkkokirpputorien lisäksi roolipelifoorumien yhteydessä tapaa olla myös osto- ja myyntipalstat. Pelilaudan Ilmoitustaululla etsitään peliseuran lisäksi myös ostajia sekä myyjiä. Roolipelit.net:n puolella taas osto- ja myynti-ilmoitukset on haarukoitu omaan Pelitori-kategoriaansa.

___
Tällaisia kauppapaikkoja on varmasti muitakin kuin joihin olen itse törmännyt. Ilmiantakaahan omat suosikkinne, jotta saadaan laajempi lista.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.