Press "Enter" to skip to content

Kohokohtia pohjoismaisesta larppihistoriasta

Tuoreeltaan julkaistu Nordic Larp kertoo 30 merkittävimmästä pohjoismaisesta (Suomesta, Ruotsista, Tanskasta ja Norjasta) larpista viidentoista vuoden varrelta. Massiivista yli 300-sivuista teosta on kehuttu erityisesti sen valokuvien osalta, jotka tukevat hyvin tekstiä dokumentoiden pelattuja pelejä. Nordic Larpin toimittajina ovat tutut roolipelitutkijat Jaakko Stenros ja Markus Montola. Artikkeleiden kirjoittajat ovat kuvattujen larppien pelinjohtajia, pelaajia ja tutkijoita.

Teoksessa käsitellyt larpit ovat seuraavat: Trenne byar, Helsingin Camarilla (FIN), Föreningen Visionära Vetenskapsmäns Årliga Kongress, Det sista kapitlet, Ground Zero (FIN), Knappnålshuvudet, Carolus Rex, 1942 – Noen å stole på, Europa, PehmoYdin (FIN), The Executive Game (FIN), inside:outside, Hamlet, Zombie: Rædslernes Nat, PanoptiCorp, Mellan himmel och hav, Luminescence (FIN), Rollespil i Rude Skov, Silmäpuoli merirosvo (FIN), Once Upon a Time, Enhetsfront, System Danmarc, Dragonbane (FIN), The White Road, Prosopopeia Bardo 2: Momentum, Totem, En stilla middag med familjen, Krigslive V: I Kejserriget Blev Jeg Født…, Antikristuksen yö (FIN) and Delirium. Jokainen larppaamisesta kuullutkaan tuntee jonkin näistä tai jos ei tunne, niin sitä painavampi syy tarttua kirjaan.

Larppigurut kehuvat kilvan Nordic Larp -teosta. Mike Pohjola toteaa blogissaan, että tällaisen kattavan larppihistoriikin julkaiseminen on merkittävä kulttuuriteko, joka tuo kunnianhimoiset larpit muidenkin kuin vain peliin osallistuneiden ulottuville. JiiTuomas Harviainen puolestaan kirjoittaa blogissaan: “Nordic Larp on teos, jonka voit ojentaa henkilölle, joka pitää larppeja lapsellisina ja hän joutuu mitä todennäköisimmin uudelleenarvioimaan näkemystään”.

Lisätietoa irtoaa parhaiten Nordic Larpin omalta verkkosivulta. Saatavuuden osalta voi odottaa Fantasiapelien hyllyjen täyttymistä tai tilata heti kustantaja Fëa Livian sivujen kautta.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.