Press "Enter" to skip to content

Kaupunkilarppi Helsingin ydinkeskustassa

Helsingissä Lasipalatsin aukiolla järjestetään 5.-7.8.2011 Euroopan turvapaikkapolitiikkaan pureutuva kaupunkiliveroolipeli Dublin2. Pelaajahaku turvapaikanhakijoiden, rajavartijoden ja vastaanottokeskuksen työntekijöiden rooleihin on täydessä käynnissä.

Etelä-eurooppalaiseen leiriin saapuu ihmisiä maitse Aasiasta Turkin kautta sekä venein ympäri Afrikkaa. Uuvuttavan matkan jälkeen siirtolaisten matkanteko on pysähtyy aukiolle jota eurooppalainen rajavartiosto Frontex vartioi. Tästä eteenpäin selviämiseen on kerättävä rahat, luotava suhteet ja keksittävä keinot etenemiseen.

Haastavassa reality-pelissä yöpyminen Helsingin keskustassa tapahtuu ”in game” ja kaupunkilaisiin on mahdollista ottaa kontaktia. Hahmoja taustoittavat turvapaikanhakijoiden kirjoittamat tarinat. Peli esittää ihmisten liikkumisen EU-maasta toiseen pelilautana toimivan viitteellisen kartan avulla ja näkyviksi tulevat pakolaisuuteen liittyvät ilmiöt kuten salakuljetus, paperittomuus ja harmaa talous. Roolihahmojen motiivit ja toiminta valottavat yksittäisiä ihmiskohtaloita.

Tapahtuman suunnittelusta vastaavat taiteilijat Johanna Raekallio, JP Kaljonen ja Haidi Motola. Peli on osa Kiasma-teatterin URB11-kaupunkikulttuurifestivaalin ohjelmistoa.

Osallistumisesta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Raekallioon (jraeka (at) gmail (piste) com). Lisätietoa Dublin2-larpista löytyy sen omalta verkkosivulta.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.